U bent hier

Baobab Beach Club krijgt een vervolg, en wat voor een

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen | Westerlo
13.11.2018 - 00.39u
Door: Herman Gezelle

De Baobab Beach Club, die afgelopen zomer neerstreek op de parking van voetbalclub Westerlo, krijgt een vervolg. Niet op dezelfde locatie maar op minstens 3 verschillende, waarvan 1 in de Kempen. Initiatiefnemer Kristof Van Loy (Rent A Lounge – Herentals) wil via franchising het strandbarconcept uitrollen naar heel Vlaanderen.

Al van bij de eerste jaargang was de Baobab Beach Club een groot succes. "We kregen alles bij mekaar 30.000 bezoekers", zegt Kristof Van Loy. "Volgens onze drankleveranciers, en dat zijn de grote merken, behoorden we tot de top-3 van het land naar drankomzet. We waren naar bezoekers ook meteen de grootste beach bar in België. Dat hebben we deels te wijten aan de mooie zomer maar ook aan onze goede partners."

Ook wintereditie

Alleszins komt er een vervolg op de Baobab Beach Club, maar dat zal niet meer bij voetbalclub Westerlo zijn. "We hadden problemen met enkele buren die de beachbar niet gunstig gezind waren. Daarom kijken we uit naar een nieuwe locatie maar dat zal alleszins in de Kempen zijn.

Binnenkort hebben we daarover gesprekken. Een tweede beachclub komt in de regio Mechelen en een derde in de regio Leuven of Gent. We zoeken daarvoor nog partners onder de vorm van een franchising concept. Elke bar zal ook een andere look & feel krijgen."

Het is deze keer ook de bedoeling om midden mei al de deuren te openen in de plaats van in juni. Najaar 2019 komt er op de verschillende locaties ook een wintereditie, bijvoorbeeld in de vorm van een iglo of een Oostenrijkse chalet.

"We hebben uit de eerste editie geleerd van enkele fouten die we hebben gemaakt en willen het in de toekomst nog professioneler aanpakken", aldus nog Kristof Van Loy.   Paul Huysmans - Made in Kempen / foto's Baobab Beach Club/  Leo Brouwers.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto