U bent hier

Bart Borghs 9e in uitgeregende triatlon Mallorca

Geel
25.09.2016 - 13.10u
Door: Peter Caers

Bart Borghs 9e in uitgeregende Ironman Mallorca

Carolos Lopez heeft in Mallorca zijn allereerste Ironman gewonnen.  Bart Borghs had deze keer geen superdag op de fiets en slaagde er pas in om in het tweede deel van zijn marathon naar voor op te rukken. Onze landgenoot werd negende in een tijd van 8u48’45.

Bij de vrouwen deed Annabelle Pirotte het aanvankelijk uitstekend. De Belgische triatlete fietste halfweg als vierde, maar zakte daarna helaas weg. En er was ook de knappe prestatie van Inge Van Den Broeck. In tegenstelling tot die andere Spaanse 70.3 Ironman in Lanzarote waren de omstandigheden in Mallorca niet altijd even goed.

Pijnpunt zwemmen

De triatleten kregen zaterdag wat stevige buien te verwerken en dat maakte vooral het fietsonderdeel nog wat zwaarder dan normaal. De pro’s moesten bovendien zonder wetsuit starten door de hoge temperatuur van het water. Op de kant was het echter fris en dat leidde zelfs tot een aantal opgaves bij de pro’s. Borghs verloor zoals zo vaak tijd in het zwemmen. Na de 3,8 km kwam hij pas als 32e pro uit het water na 1u01’31.

Die achterstand van meer dan twaalf minuten maakte BB niet meer goed. In de 180 km fietsen schoof hij nog op naar de 17de plaats. Met een marathontijd van 2u50’03 pakte hij uiteindelijk de 8ste plaats bij de pro’s.

Toch tevreden

 “Ik ben redelijk tevreden van mijn wedstrijd,” vertelde Bart Borghs. “Ik ga eerst vanavond eens rustig mijn tijden overlopen en dat in het juiste perspectief zetten. Maar voor nu ben ik content,” aldus de SMO-Specialized atleet. Toch weer een prachtprestatie van de atleet uit Geel-Ten Aart.

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto