Woensdag verscheen Bart De Wever in alle Kempense gemeenten in het straatbeeld. Het gaat om de start van de pre-campagne van de N-VA. O.a. langs de Ringlaan aan de St.-Jobsstraat Herentals hangt een levensgrote affiche.

N-VA beperkt zich in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen niet tot de traditionele affiches en advertenties, maar de partij organiseert deze maand ook een Ronde van Vlaanderen. N-VA rijdt dus de Ronde van Vlaanderen.

Daarbij doet de partijtop verschillende Vlaamse steden en gemeenten aan.

De campagneslogan waarmee N-VA naar de gemeenteraads- en provinciale verkiezingen trekt, is 'De kracht van de verandering'. Daar horen uiteraard ook affiches met bekende koppen bij, zoals Siegfried Bracke in Gent en Danny Pieters in Leuven. Dat vindt de partij echter niet voldoende.

Om zich tijdens de precampagne zo veel mogelijk onder de mensen te begeven, trekken de leden van het dagelijks bestuur en de fractieleiders van 15 tot 21 juni met een campagnebus door Vlaanderen. Elke dag wordt één provincie bezocht. In het weekend houdt de N-VA-bus ook halt in de grootste badsteden.  Beginnen doet de partij in Antwerpen.

(belga)