Precies 20 jaar geleden op 26 juli 1992 maakte Bart Geeraerts van Rabbitsballooning Olen z'n allereerste ballonvaart. Ballonvaren is altijd z'n passie gebleven.


Bart Geeraerts :  'We kwamen die 26e juli 's ochtend terug thuis van een vakantie in Spanje en terwijl papa en mama Geeraerts de koffers uitpakten,  ging zoontje Bart eens kijken op de jumping die op de Weeën in Olen werd gehouden.

Voor de kinderen was er een wedstrijd waarbij tekstballonnetjes moesten worden ingevuld bij striptekeningen. En Bart bleek een van de gelukkige winnaars. Thuis geloofden ze dit eerst niet, maar al gauw hadden ze door dat dit toch geen grap was.

Tegen valavond was het verzamelen op het terrein en werd de Dela-ballon met piloot Luc Smeets klaargemaakt voor een ballonvaart over de Kempen. Omdat Bart als 10-jarige nogal bang was voor onbekende zaken dachten papa en mama dat ze hem nog voor het vertrek al wel terug uit de mand zouden moeten pakken, maar tot hun verbazing bleef "de kleine" heel rustig...

Het werd ook een heel rustige vaart met een al even rustige landing, waarna Bart onmiddellijk liet weten: "Dit wil ik nog doen!"

Lees z'n verder levensverhaal over z'n passie met leuke anekdotes  hier.

Foto archief RBB Bart Geeraerts / Nnieuws