Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bart Michiels lijsttrekker CD&V+PLUS Herentals, Mien Van Olmen lijstduwer: "Frisse krachten welkom..."

CD&V Plus

Bij de recente peiling van RTBF en La Libre (25/4) zakt de CD&V in Vlaanderen naar 10,6%.  Bij gemeenteraadsverkiezingen is het  CD&V-resultaat duidelijk beter.  Bij een analyse van de afgelopen 3 legislaturen gaat CD&V Herentals echter telkens verder achteruit. 

Bij de voorstelling vanmiddag in café Den Brigand wil de christen-democratische partij met een  +PLUS in de Keizerstad beter scoren.  Waar zijn de tijden dat de CVP  hier absolute meerderheid had in de jaren 60 en 70...?

"CD&V Herentals wil met een +PLUS naar de kiezer bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober", zegt lijsttrekker schepen Bart Michiels (TWERK).  "Onze lijstduwer is huidig burgemeester Mien Van Olmen."

 

Dat Mien Van Olmen de lijst niet trekt, was al langer geweten.  Interne spanningen binnen de partij deed de burgemeester geen goed.  Van Olmen bleef maandenlang buiten strijd met mentale en gezondheidsproblemen.

Partijgenoot schepen Jan Michielsen (62) (HIK) speelde vrank en vrij, en met bravoure, de rol van waarnemend burgemeester. Maar over z'n ambities bleef hij rook blazen, en liet uitschemeren om te stoppen na deze legislatuur, alhoewel Jan geen roker is...   Hij wordt ook niet de lijsttrekker, maar stopt definitief met politiek.  

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 6 jaar geleden werd CD&V de 3e partij, na N-VA en SP.A. Na jarenlang socialistisch bestuur sloot N-VA snel een 'geheim' akkoord met CD&V. En hoewel die partij dus minder zetels had, kreeg Mien Van Olmen toch de burgemeesterssjerp. 

 

CD&V +PLUS, dus...

“Het zijn bijzonder uitdagende tijden in een onzekere wereld", klinkt het.   "CD&V wil meer zekerheid voor iedereen. Ook lokaal gaan we daar volop op inzetten".  “Bart werkt als schepen al 4 jaar lang aan die zekerheid voor de mensen. Op Zorg en Welzijn heeft hij niet alleen bijzonder hard gewerkt aan een sociaal en warm Herentals, maar heeft hij ook binnen en buiten de partij altijd voor verbinding gezorgd. Met onze partij blijven we staan en gaan voor een hartelijk, verstandig en verbindend beleid, maar we willen ook meer. Vandaar de +plus.”

“We gaan inderdaad voor een plus zorgen in de toekomst,” vult Michiels aan. “We hebben de afgelopen jaren heel wat moois in gang gezet in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. Maar we moeten ook eerlijk blijven: er moet een plus bij. Er is deze legislatuur bijzonder hard gewerkt aan plannen en visies en het werd hoog tijd dat onze stad die kreeg: alleen binnen die goed onderzochte kaders kan je een stevige, zekere en duurzame toekomst uitbouwen. Maar die plannen moeten nu goed en doordacht worden uitgevoerd. En zeker op vlak van wonen, mobiliteit en verenigingen moeten we een tandje bijsteken en versterken en bijsturen waar nodig.”

 

Steun van velen, open voor vernieuwing

“Een lijsttrekker kan dat natuurlijk niet alleen. Bart krijgt de volledige steun van de hele partij, en in het bijzonder van een aantal jonge, nieuwe en frisse krachten, die heel zichtbaar op de lijst voor die plus gaan zorgen. Ook burgemeester Mien Van Olmen steunt die vernieuwing helemaal. Zij concentreert zich nu eerst en met grote betrokkenheid op haar burgemeesterstaak en op de komende Vlaamse verkiezingscampagne. Daarnaast ondersteunt en duwt ze lokaal de vernieuwde partij. Zo zorgt zij ook voor een plus,” zegt voorzitter Buyens.

“De volgende maanden volgt meer nieuws over namen en plaatsen. Tegelijk staan we nog altijd open voor frisse krachten, goede ideeën en – wie weet – nieuwe kandidaten? Als je mee voor een +plus wil zorgen, laat het ons dan zeker weten!” besluit Michiels.

 

Over Bart Michiels

"Bart Michiels is 47, woonde al op het Stationsplein, in de Nederrij, de Zandstraat, en nu al behoorlijk wat jaren in de Bolwerkstraat. Hij houdt van zijn vrouw Griet, zijn twee baskettende zonen Dis (13) en Cel (9), van woord, toneel, muziek, en af en toe een quiz.

Hij is een geboren en getogen Herentalsenaar, studeerde Germaanse Talen en begon dan aan een gemengde en gevarieerde politieke en culturele loopbaan. Sinds 2016 is hij coördinator op TWERK, een unieke sociale werkplaats voor mensen met autisme in Herentals.

Dit wordt Barts 5e lokale verkiezingscampagne. In 2004 begon hij als OCMW-raadslid, in 2013 werd hij gemeenteraadslid. In 2021 begon hij de legislatuur als voorzitter van de gemeenteraad. Na het onverwachte overlijden van Peter Bellens werd hij in 2021 schepen voor Welzijn, Zorg en Sociale Zaken en voorzitter van Neteland Welzijn & Zorg.

Enkele van zijn realisaties zijn het Overkophuis, het nieuwe Dienstencentrum het Pomphuis in Morkhoven, het buurtrestaurant in het Convent, de nieuwe toekomst voor het Woonzorgcentrum, een versterking van mensen in armoede via De Fakkel en De Dorpel, de digipunten en natuurlijk een tomeloze inzet voor iedereen die bij de Sociale Dienst komt aankloppen.

Sinds 2004 is Bart ook lid van de raad van bestuur van het AZ Herentals. De uitbouw en groei van het ziekenhuis naar het modernste ziekenhuis van de Kempen heeft Bart helemaal mee begeleid, en daar kijkt hij dankbaar op terug."

CD&V Plus

Deel dit artikel