Met gepaste trots kondigt Gladiolen aan dat Bart Peeters naar het Olens festival komt. Met de bekendmaking van Bart Peeters zet Gladiolen de kroon op een keizerlijke affiche.

Bijna twee jaar geleden namen Bart en zijn “Ideale Mannen” tijdelijk afscheid van de Vlaamse podia. Na 4 succesvolle albums en 10 jaar ononderbroken touren langs uitverkochte zalen en festivalweides was het tijd voor een muzikale adempauze. Met een frisse neus en ontzettend veel goesting keert hij nu terug voor een beperkt aantal optredens op zijn favoriete festivals.

Zijn vorige passages in Olen mogen gerust legendarisch genoemd worden. In 2000, tijdens de allereerste editie van Gladiolen, zat hij nog achter de drumvellen bij de Clement Peerens Explosition. Hij zorgde toen met een donderende drumsolo voor de oerknal waaruit het festival ontstond.

Tien jaar later mocht de zanger dan ook niet ontbreken op het jubileum van Gladiolen. Met een schitterende show blies hij toen het dak van de tent. Gladiolen is daarom zeer verheugd dat Bart Peeters en zijn vaste bende topmuzikanten nu in Olen hun wederoptreden willen maken. Verwacht je aan een bruisend concert vol eersteklas topentertainment, met zowel intieme momenten als uitbundige meezingers. 
 
Bart Peeters speelt op zaterdag 18 mei op de Mars Main Stage.
 
Het programma:
 
Vrijdag 17 mei:
Merdan Taplak, School Is Cool, The Van Jets, Blaudzun, Freaky Age, Compact Disk Dummies, The Oddword, Bountyhunter, We Are Prostitutes, Brown Stallion Soundsystem, Laston & Geo...
 
Zaterdag 18 mei:
Discobaar A Moeder XL, Daan, Bart Peeters, Gers Pardoel, The Happy, Sir Yes Sir, Protection Patrol Pinkerton, DJ 4T4, Bram Willems & Lisa Smolders, DJ Dunya, DB Vox, Twisted Melon, De Nootoplossing, Femke & The Big Sisters...
 
Ticketprijzen:
dagticket: 14 euro / combiticket: 21 euro