Vanavond vond de nieuwjaarsreceptie van Open Vld Herentals plaats in café Den Beiaard op de Grote Markt. Sinds enige tijd zit er weer wat meer schwung en engagement in de partij.

Met de nieuwe voorzitter Nathalie Van Sande werd vandaag verzamelen geblazen voor de jaarlijkse receptie. Zowat alle politieke partijen van Herentals stuurden vandaag een afvaardiging.

Gastspreker was vanavond minister Bart Somers. Hij sprak zonder spiekbriefje vlot een half uur over de lopende politieke problemen in ons land.

Bart Somers : 'Heel wat uitdagingen staan ons te wachten : een nieuwe regering, justitie, het migrantenprobleem, de pensioenen en de gezondheidszorg en hoeveel miljarden dat aan de staat kost.

In de lokale politiek moet meer over de partijgrenzen gepraat en gewerkt worden.'


Lokale voorzitster Nathalie Van Sande over de gevolgen van het niet halen van een zitje in de gemeenteraad en wat de toekomst brengt voor de partij :

'Nadat we in oktober 2018 geen zetel haalden in de gemeenteraad, werd er gedacht dat we op sterven na dood waren.

En, eerlijk is eerlijk, als bestuur stelden we onszelf de vraag of ons engagement nog zin had. Er wachtte nl. een lange periode zonder enige invloed op het bestuur van onze stad, zo dachten we.

Krijgen we mensen nog enthousiast met onze ideeën en plannen voor Herentals, steunend op de liberale gedachte.

En, meer nog, zijn we zelf als bestuur nog wel enthousiast genoeg om gedurende 6 jaar door de woestijn' te trekken en het in 2024 opnieuw te proberen.

Nu, iets meer dan een jaar later, vinden we dezelfde vraag absurd. De ontgoocheling van 2018 heeft nl. tot iets moois geleid.

We zijn allemaal eerlijk geweest met onszelf en met elkaar. We hebben ons bestuur herschikt, er is vers bloed gekomen en wat blijkt? We werden enthousiast door en met elkaar en we zijn erin geslaagd dat enthousiasme uit te stralen en door te geven aan onze kiezers en sympathisanten,' vervolgt Van Sande

'Ons ledenaantal is gestegen, onze initiatieven zoals de Warmste Dag, het ontbijt, de kaas- en wijndag worden overal zeer positief onthaald en verbinden de partij.

Daardoor zijn we gaan beseffen dat we niet moeten wachten tot in 2024 om resultaat te halen. Het gaat veel sneller, onze leden en kiezers appreciëren vandaag al onze drive. 

We voelen ons gerespecteerd. Niet alleen door onze leden en sympathisanten, ook door de andere Herentalse partijen én door de top van onze eigen partij.

En dat is onze beloning. We zijn springlevend, nu al en niet pas in 2024.

En, natuurlijk kijken we als Open VLD naar de toekomst, natuurlijk blijven we de ambitie koesteren om in 2024 mee te besturen. Maar onze grote doelstellingen liggen in 2020: in vandaag, in morgen en overmorgen. We willen elke dag blijven werken om meer mensen mee te nemen in onze overtuiging dat we vandaag al een verschil kunnen maken voor Herentals.

Door te steunen wat goed is, door kritisch te zijn waar het nodig is en door onszelf als afdeling verder te ontplooien zodat we klaar zijn voor de volgende momentopname: de verkiezingen van 2024.' besluit de voorzitster. Mark Jaspers/ Nnieuws.