U bent hier

Bart Verhaeghe te gast op Ontbijtclub Kempen

Kasterlee | Kempen regio
20.10.2018 - 19.30u
Door: Herman Gezelle

Voor één keertje versaste de Ontbijtclub Kempen van haar gebruikelijke stek Link 21 naar Den Eyck in Kasterlee waar Bart Verhaeghe, ondanks de crisis in het Belgische topvoetbal, toch de tijd vond om met een 35-tal in dialoog te gaan zijn visie over ondernemerschap.

'Bart Verhaeghe (53) is een rasondernemer', zegt Koen De Peuter van Ontbijtclub Kempen.  'Vaak controversieel, altijd rechtlijnig. Passioneel in alles wat hij doet – of het nu ondernemen, investeren, voetbal of in zijn maatschappelijk engagement is: hij studeert, analyseert en doet wat hij meent te moeten doen.

Net afgestudeerd en zonder startkapitaal, liet hij Bouwondernemingen Verelst uitgroeien tot de wereldwijd actieve projectontwikkelaar Eurinpro, waarmee hij kantoorcomplexen en logistiek vastgoed bouwde.

Met een innovatieve benadering, waarbij vastgoed als een financieel product werd beschouwd en niet langer als bakstenen, veroverde hij de wereld. Met Uplace vecht hij al twaalf jaar lang een verbeten strijd voor rechtszekerheid.

Vandaag is Bart Verhaeghe voorzitter van Uplace, leidt hij een familieholding, is hij voorzitter van Club Brugge en ondervoorzitter van de Voetbalbond. Van alles wat hij doet, druipt de passie en de begeestering af.

Dat blijkt uit zijn verhaal. Onbevangen kijkt hij naar de wereld om hem heen, en stelt hij vast dat de maatschappelijke problemen ons boven het hoofd groeien. De vergrijzing, de werkloosheid, migratie en de machteloosheid van politici, het uithollen van onze democratie en de stilstand van onze regio liggen hem nauw aan het hart.

Hij reikt ook positieve oplossingen aan voor ondernemers, voor politici en voor de burger. Want hij is bezorgd over onze welvaart, welzijn en vrede – maar weigert bij de pakken te blijven zitten.

Wanneer we ondernemen stimuleren, ons wetgevend kader tegen het licht durven te houden en onze verantwoordelijkheidszin opkrikken, is er nog hoop. Zijn visie vertrekt vanuit een geloof dat we de zaken kunnen omkeren.

Voor Verhaeghe draait het om durven. Durf te veranderen, durf risico's te nemen, durf problemen te benoemen, durf je passie te volgen, durf te leven. Want je leeft maar één keer', besluit Koen De Peuter.

Meer info over OCK Ontbijtclub Kempen? www.ontbijtclubkempen.be

imageMeer nieuws

Inwoners Grobbendonk/Bouwel en personeelsleden lokaal bestuur mogen nieuw logo kiezen

Grobbendonk 25.03.2019 - 13.28u reading time2min

Sinds 1 januari 2019 wijzigde er heel wat binnen onze gemeente. Een nieuw bestuur ging aan de slag en gemeente en OCMW integreerden en vormen nu samen het lokaal bestuur Grobbendonk. Bij vernieuwing hoort ook een nieuwe look. Daarom steken we onze huisstijl in een nieuw jasje en kiezen we voor een nieuw logo!

'Persfotograaf een harde stiel, maar geeft enorme voldoening'

'Persfotograaf een harde stiel, maar geeft enorme voldoening'
Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Neteland 25.03.2019 - 01.36u

KVV Dosko - KFC Lentezon 0-3 : bezoekers naar kop klassement

Kempen regio | Provincie Antwerpen 24.03.2019 - 23.41u

Expeditie De Bosprotters voor goede doel Natuurpunt

Expeditie De Bosprotters voor goede doel Natuurpunt
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 24.03.2019 - 21.19u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 24.03.2019 - 21.17u

Vandenbempt: "Als we speculeren komt Carrasco in de ploeg en verdwijnt Mertens"

Vandenbempt: "Als we speculeren komt Carrasco in de ploeg en verdwijnt Mertens"
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 24.03.2019 - 10.14u

400 miljoen euro naar onderzoek voor CO2-opslag en -hergebruik

 400 miljoen euro naar onderzoek voor CO2-opslag en -hergebruik
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 23.03.2019 - 22.03u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto