Bart Wellens en zijn vrouw Lentel De Hertog gaan uit elkaar. Dat heeft de 35-jarige veldrijder laten weten in een persbericht. Wellens en De Hertog trouwden in 2008 en hebben samen twee kindjes.

"Na bijna 6 jaar huwelijk gaan Lentel en ik elk onze eigen weg", schrijft Wellens. "Ik heb iemand anders leren kennen en daar wil ik voor de volle 100% voor gaan. Lentel en ik zullen deze moeilijke periode zo goed mogelijk proberen te doorstaan. Ik vraag jullie daarom met aandrang mij, maar vooral ook Lentel, dit in alle rust te laten verwerken."

"Ook voor onze 2 kindjes willen wij de rust bewaren", zegt Wellens. "Wij proberen op dit moment als twee volwassen mensen alles te regelen en dit in functie van ons welzijn en dat van de kinderen."

Wellens verhuist voorlopig naar zijn geboortedorp Vorselaar. "Ons huis zal verkocht worden. Ik zal terugkeren naar de Kempen om mijn nieuwe relatie op te bouwen en mij toe te leggen op het volgende crossseizoen. Lentel zal in Vlaams-Brabant blijven met de kindjes."