U bent hier

Basis nieuwe stalen boogbrug Lierseweg probleemloos geplaatst (3)

Herentals | Kempen regio | Vlaanderen
03.06.2018 - 20.12u
Door: Herman Gezelle

De basis van de immense nieuwe brug over het Albertkanaal op de Lierseweg werd zondagnamiddag rond 18u na uitgebreid precisiewerk succesvol gemonteerd. De boogbrug, een constructie van bijna 750 ton, zal binnenkort dienen als omleidingsweg. Zaterdagnacht werden de brugonderdelen al gemonteerd.

Er kwamen ook zondag heel wat kijklustingen vanop de 'oude' brug op de Lierseweg de spectaculaire en uitzonderlijke hijswerken bekijken.  Een ijskreemkar zorgde voor soelaas bij deze zomerse temperaturen.

De Vlaamse Waterweg nv verhoogt de brug ter hoogte van de N13 Lierseweg (BR43). Het verhogen van de brug en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal.

'Alles vlot verlopen volgens planning'

'Alles is volgens de planning en vlot verlopen, wel iets moeizamer omdat we een extra megakraan moesten laten aanrukken', zegt Ludo Vanmeer van De Vlaamse Waterweg nv. 'Zondag hebben de Vlaamse en Nederlandse monteurs de brugbasis gelegd.'

Mijlpalen boogbrug Lierseweg planning :
Openstellen tijdelijke omleiding: 15 januari 2019 (streefdatum)
Verplaatsen tijdelijke brug: 17 juni 2019 (streefdatum)
Ingebruikname nieuwe brug: 24 juli 2019 (streefdatum).

Welke hinder?
De gekozen manier van werken brengt beperkte verkeershinder met zich mee. De N13 wordt 6 weken onderbroken in de zomer van 2019.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto