Bij basisschool De Ceder in Kessel-Station staan de leerlingen en het leerkrachtenkorps op hun achterste poten. Infrabel eist van de school dat ze de bomen verwijderen omdat ze een gevaar voor de naburige spoorlijn vormen. Wanneer de bomen omvallen kunnen ze de spoorwegbedrading beschadigen.

Infrabel had vorig jaar schooldirecteur Guy Mertens verwittigd. "Met het kappen van de bomen verdwijnt echter het symbool van de school", stelt Guy Mertens.

Het gaat om 3 bomen, één oude en 2 jongere ceders. Vooral de oudste boom staat symbool voor de school. Schooldirecteur Mertens hoopt op begrip bij Infrabel. "Zij stellen dat de boom een gevaar vormt voor de spoorlijnen. Maar dat er hier dagelijks met de trein chemische transporten passeren, daar zeggen ze niets van.  De drie ceders zijn in goede gezondheid en vormen geen gevaar."

Acties

Bij De Ceder zijn ze vastbesloten hun bomen te behouden. De school heeft een actieplan klaar. "Desnoods klikken we ons vast aan de bomen", zegt Mertens nog. "En als 't echt niet anders kan, dan moeten ze weg en planten we er andere."