Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Basisschool Het Leerlabo zamelt €2.700 in voor goede doel

Leerlabo

Vrijdag organiseerde Daltonschool Het Leerlabo voor de eerste keer een wintermarkt. De opbrengst van ongeveer €2.700 gaat integraal naar het goede doel ‘Boven de Wolken’, een vzw die ouders van sterrenkinderen de mogelijkheid geeft om een gratis fotoherinnering van hun overleden kindje te laten maken.  

Caroline Merckx, leerkracht in basisschool Het Leerlabo, kwam in juni zelf in aanraking met de organisatie ‘Boven de Wolken’. Als eerbetoon aan haar zoontje Lukas en om de kinderen op school duidelijk te maken dat verdriet er mag zijn, sloeg ze de handen in elkaar met het schoolteam om een eerste wintermarkt te organiseren en de volledige opbrengst te schenken.

Voor hun allereerste wintermarkt maakten de 87 kinderen van Daltonschool het Leerlabo zelf hun producten: creatieve kunstwerken. Héél de school kwam in actie om er een succes van te maken en ook externen waren welkom met een kraampje. 

Een daltonschool voegt drie ingrediënten toe aan het traditionele onderwijs: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerken. Ook voor de wintermarkt werden deze pijlers ingezet: leerlingen werden zelf verantwoordelijk gesteld om knutselwerken te maken, mochten meehelpen bij de verkoop.

Er werd creatief nagedacht om de opbrengst zo groot mogelijk te maken. Kinderen en ouders kwamen zélf met ideeën: ponyritjes, workshops voor kinderen, een kerstfilm, een fotobooth en nog veel meer. Sinds dit jaar telt de school een ‘Pluslabo’ voor snellerende of hoogbegaafde leerlingen. Zij waren dan weer verantwoordelijk voor de PR van het evenement en het uitwerken van de workshops.

Ook het middelbaar droeg zijn steentje bij. De leerlingen van Haar en schoonheidszorg zorgden voor grime. De afdeling Lassen maakte kerststerren met verlichting. Dankzij het warme hart van de vele vrijwilligers, lukte het voor dit kleine schooltje om toch een zeer mooi bedrag neer te tellen voor de organisatie. ‘We hebben de smaak te pakken’, aldus Caroline Merckx. ‘Het kan zijn dat we nog wat kleine acties erbij doen om het bedrag nog groter te maken.'

Leerlabo

Leerlabo

Spikdorenveld 22, Westerlo, België

Leerlabo

Deel dit artikel