Vrijdag nodigde basisschool Klavertje 3 iedereen uit om te komen genieten van het feeërieke kerstspel ‘Volg die ster’.  In het mooie kader van de monumentale parochiekerk toverden de leerlingen een sfeervolle en originele musical op de planken.  Het kerstverhaal werd in een hedendaags jasje gestoken met enkele humoristische grapjes.

Percussie, dans, zang en toneel wisselden elkaar af.  De muzische talenten toonden zich aan het grote publiek.   Ook de allerkleinsten wisten de harten van alle aanwezigen te veroveren. Het is duidelijk dat vele kinderen van deze school nog jaren zullen nagenieten van dit prachtig initiatief.  Het jaarthema : ‘Sterren op de schoolvloer’ kreeg hiermee extra glans.  Letterlijk ook toen op het einde van de voorstelling  de sterretjes uit de hemel kwamen gevallen en de directeur iedereen een warm en sterk 2014 toewenstte. 

Na het kerstgebeuren in de kerk leidden kaarsjes de weg naar de kerstherberg op de speelplaats van de kleuterschool.  Het oudercomité zorgde daar voor de noden van de innerlijke mens.  Voor slechts €1 genoot je van een warme chocomelk, glühwein of een jenever. Gezelligheid troef!  Peter Van Pelt/ lid Oudercomité Klavertje 3.