In de gemeentelijke basisschool Klim-Op in Ginderbuiten werd een prachtige MUURKUUR-muur ingehuldigd. Zowel leerlingen als leerkrachten zijn er enorm trots op. Het kunstwerk is van de hand van kunstenares Marjolijn Van Gorp die er samen met de leerlingen en enkele ouders bijna twee jaar aan werkte. Het resultaat oogt prachtig!

Alvorens Marjolijn met de muurschildering startte, las ze in elke klas een verhaal voor met thema's als: griezelbos, kabouters en trollen, spinnen en insecten, boerderij... Daarna mochten de leerlingen een tekening maken over het voorgelezen verhaal. Uit elke tekening koos Marjolijn een scène die de kinderen daarna zelf op de muur tekenden en inschilderden.

Later omlijnde Marjolijn het geheel en werkte bij waar nodig. In het schilderij zit de evolutie van de kindertekening verweven: de kleuters kwamen eerst aan bod, de oudste leerlingen als laatste. Vele penseelstreken later oogt het resultaat prachtig! Het schilderij is meteen ook een vrolijke aanvulling van de groene speelplaats die in september van vorig jaar samen met de nieuwe klaslokalen in gebruik werd genomen.

MUURKUUR

Dankzij MUURKUUR kunnen eigenaars van een lege, saaie gevelmuur, hun muur ter beschikking stellen van een kunstenaar die er iets moois van maakt. Uiteraard behoudt de eigenaar van de muur alle inspraak over wat er op zijn muur komt: een schilderwerk, gedicht, tekst, graffiti, een installatie,...

Voor elke muur zoeken we de kunstenaar die qua aanpak en visie 'matcht' met de muur. Lees de 'afsprakennota MUURKUUR' via www.gemeentemol.be. MUURKUUR past binnen het project M.art en is een initiatief van jeugdhuis Tydeeh en de jeugddienst.