U bent hier

Basisvaccinatie met Johnson & Johnson? Zet je op VAXLIST voor extra prik

Kempen regio | Mol
16.02.2022 - 12.28u
Door: Herman Gezelle

Alle inwoners van regio Mol die een eerste prik hebben gekregen met Johnson & Johnson, kunnen zich via www.vaxlist.be aanmelden voor een extra prik met Pfizer of Moderna. De beslissing hierover werd genomen door de ministers van Volksgezondheid.

Deze extra prik betekent voor de betrokkenen een derde prik. De basisvaccinatie van Johnson & Johnson bedroeg slechts één prik. Vervolgens kwamen deze inwoners in aanmerking voor de extra prik eind 2021 of begin 2022. Deze extra derde prik is mogelijk vanaf drie maanden na de eerste extra prik.

Waarom?

De extra prik is volgens de ministers van Volksgezondheid belangrijk voor een maximale bescherming tegen het coronavirus. Daarnaast is het voor sommige landen met een strenger vaccinatiebeleid een verplichting om nog binnen te mogen.

Zelf aanmelden

Ook voor deze nieuwe mogelijkheden wordt geen gerichte uitnodiging verstuurd. Wie in aanmerking komt, kan zichzelf aanmelden. In onze eerstelijnszone gebruiken we hiervoor VAXLIST. Na aanmelding krijg je een voorstelmoment per sms of word je opgebeld door ons callcenter met een voorstel.

Meer info: vaccinatiecentrum Baldemore, 014 38 90 47, callcenter@elzbaldemore.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto