De A ploeg maakte de zondagse verplaatsing naar het jonge Gembo (gemiddelde leeftijd 18 jaar, 4 spelers van 16!).

Het plan was duidelijk vanaf het begin, fysieke defense spelen en in aanval vooral de inside opzoeken. Dit lukte aardig in het 1e kwart waarop Gembo (beste aanval van de reeks) slechts 11 punten kon laten optekenen waarvan de helft vanop de vrijworplijn.

Ook in het begin van het 2e kwart was HBBC beter en liepen we uit tot 12 punten voorspron...g. Vanaf dan echter een totale ommekeer, defense werd verwaarloosd en Gembo liet zien dat ze ons pijn konden doen vanop afstand (9 driepunters in totaal). Bij de rust hielden we nog amper 1 puntje over van onze voorsprong, 37 - 38.

Hadden we gehoopt een herboren HBBC te zien na de rust dan kregen we het tegenovergestelde. Gembo kon 30 punten maken in het 3e kwart en sloeg een kloof van 11 punten. In het 4e kwart ging het terug iets beter maar we kwamen te laat. HBBC liet 81 punten optekenen, wat altijd genoeg moet zijn om te winnen, maar door mindere defense was dit vandaag niet het geval. 86 - 81