Voor de laatste competitiewedstrijd trokken onze Seniors Heren A naar misschien wel de sterkste ploeg van de reeks, Phantoms Boom.

Met 10 spelers op het wedstrijdblad, maar slechts 7 (Brent Laeremans en kapitein/coach Tom Van Beeck ondervonden nog teveel last van hun blessures en Sam Stickens die nog voor de rust uitviel met zijn gekende kwetsuur) echt beschikbaar voor de volle 40 minuten, was het duidelijk dat we enkelen misten in de rotatie.

Wel konden we terug rekenen op onze youngsters Jan Helsen en Maarten Van Doninck die 2 weken geen basketbal hadden vastgehad. Tom Thys bewees, zoals meermaals, zijn nut voor de ploeg. Detlef Mostaert en Steven Simons verkozen om de verplaatsing naar Malle te maken om zo onze B-ploeg aan een foutloos seizoen te helpen. Floris Coninckx, Lowie Van Akoleyen, Ewald Vanderveken en Vincent Verbeeck waren zoals gebruikelijk ook weer van de partij, en hoe.

Vanaf de opworp was duidelijk dat de thuisploeg gebrand was op een zege tegen de Herentalse kampioenen. In de eerste 10 minuten kwamen beide ploegen vlot tot scoren waarbij de thuisploeg afsloot met een klein voordeel.

In het volgende kwart vond Herentals zijn gekende intensiteit in defence terug maar ook Boom wist de blauwe scoremachine te neutraliseren.

Na de pauze kwam Herentals moeilijk in de match. Pas op het einde van dit kwart werd de strijdlust teruggevonden.

Het laatste deel van deze competitie slopen we dichterbij, en naderden tot op een punt of 5, maar geraakten niet over de thuisploeg.

Een strijdend Herentals kon met opgeheven hoofd de mooie Boomse Braxhall verlaten.

Kwart 1: 28-23

Kwart 2: 19-17 (rust: 47-40)

Kwart 3: 21-14 (68-54)

Kwart 4: 19-20 (einde: 87-74)

Volgende HBBC-kampioenen stonden op het wedstrijdblad:

Floris Coninckx: 22

Tom Thys

Jan Helsen: 2

Brent Laeremans

Lowie Van Akoleyen: 11

Ewald Vanderveken: 25 (en weerom verschrikkelijk veel rebounds)

Tom Van Beeck

Vincent Verbeeck: 7

Maarten Van Doninck: 2

Sam Stickens: 5

Verslag : Raf Michiels/PA Seniors Heren A HBBC