Dames: HBBC Dames A 75 - 49 Duffel B

De HBBC dames (voor het eerst volledig) ontvingen met Duffel een ploeg die eveneens ongeslagen was. Vanaf het begin domineerde HBBC de match met sterke defense, het gevolg was makkelijke scores in aanval waardoor het al snel 23 - 10 stond.

In kwart 2 viel de wedstrijd wat stil, enkele keren letterlijk door blessures, maar ook tijdens het spel lag het tempo lager, 13-8 dit kwart en 36-18 ruststand. In kwart 3 liet Duffel zien dat het wel kon scoren als ze de kans kregen, een zeer gelijkopgaande kwart (19-19).

In het 4e kwart drukte HBBC dan uiteindelijk door om de vlotte 75-49 overwinning op het bord te zetten, een knappe uitslag voor een topper en vooral een nog steeds perfect rapport voor de dames.

Heren: Kontich Wolves 73 - 70 HBBC A

Voor de 4e keer op rij moest HBBC het opnemen tegen een ploeg uit de top 5. Kontich begon sterk aan de wedstrijd omdat Herentals niet wakker was, al snel keken we aan tegen een kloof van meer dan 10 punten. Dankzij enkele goede invallers keerde HBBC het tij in kwart 2, het walste met momenten over Kontich en kwam terug tot 32 - 32 ruststand.

Ook in het 3e kwart was HBBC de betere ploeg, goede defense en betere keuzes in offense zorgde voor een 4 punten bonus bij de start van kwart 4. In het 4e kwart lieten we ons iets teveel doen door de druk van de tegenstander en begonnen we jammer genoeg terug foute keuzes te maken in aanval.

HBBC verliest nipt met 3 punten. Als ... Dan ... is het gevoel achteraf, vrijworpen, slechte start, iedereen wakker .. allemaal zaken die de 3 punten kloof ongedaan hadden kunnen makken. Volgende week thuis tegen Wuustwezel moet er volop voor de overwinning gegaan worden!!

Q1: 20 - 7
Q2: 12 - 25 (32-32)
Q3: 19 - 23 (51-55)
Q4: 22 - 15 (73-70)