Nu de vaccinatiecijfers weer voorzichtig toekomstperspectief bieden kunnen zowel NRG Fitness als Basketbalclub Geel weer beginnen dromen op sportief vlak.

Beide organisaties delen een passie voor een gezonde en actieve levensstijl en hechten ook enorm veel belang aan een hecht familiegevoel binnen hun club. Deze gedeelde ambities en waarden leiden nu tot een sportieve samenwerking voor de aankomende 3 jaar.

De samenwerking gaat in vanaf 9 juni, de dag waarop de fitnesscentra eindelijk terug hun deuren mogen heropenen en perfect op tijd om aan de voorbereiding van het aankomende basketseizoen te starten.

Alle spelers van de nationale herenploeg, inclusief het jong aanstormend talent, zullen op een intensieve en professionele manier begeleid en opgevolgd worden door de coaches van NRG.

Alsook alle leden van de club kunnen genieten van een interessante korting wanneer ze bij NRG gaan fitnessen. Op die manier hoopt BBC Geel haar sportieve werking niet enkel te professionaliseren maar ook het fundament te leggen voor het waarmaken van haar sportieve ambities.

"Onze spelers zijn gebeten om het verloren coronaseizoen in te halen. En daar hoort natuurlijk een goede voorbereiding en sportieve begeleiding bij." Klinkt het bij voorzitter Koen Geerts.

"Deze samenwerking laat toe om onze spelers een programma op maat aan te bieden. Dit is een niet te onderschatten meerwaarde op het vlak van blessurepreventie na een seizoen waar er niet gebasket kon worden en voor het individueel groeitraject voor onze spelers."

NRG is een fitnessclub die zweert bij een persoonlijke, familiale aanpak waar een team aan professionele begeleiders en instructeurs de begeleiding op maat verzorgen. Ze zijn een snel groeiende club met maar liefst 17 clubs in België die heel actief probeert samen te werken met lokale clubs.

"Om samen sterker uit een periode zoals deze te komen is super!" Klinkt het bij clubmanager Pjotr Percic. "Om lokaal elkaar te kunnen helpen is prachtig, we hebben in het verleden ook al grote samenwerking gehad met clubs die hierdoor op sportief vlak ongelooflijk zijn gegroeid.

Dit is ook wat we met BBC Geel willen bereiken. Om de club en de spelers door middel van fitness naar een hoger niveau te helpen."