Elke woensdagnamiddag kan je in de sporthal De Vesten een twintigtal jongeren zien sporten en genieten in de basketschool van HBBC.  Trainer Yannick De Roeck brengt de Herentalse jeugd vanaf 5 jaar met sport- en spel de basisbeginselen van het basket bij. En reken maar dat de jongens en meisjes graag naar 'de lessen' van Yannick De Roeck komen. Ze later er thuis maar graag hun computer voor afstaan. En vreemd genoeg, de aanwezigen deelnemers ademen zelfs al ambitie. Eentje wil er zelfs later basketbaltrainster worden. Maar zonder onderscheid vinden ze de basketbalschool iets tofs en plezant om te doen, ook vooral de variatie en het samenspelen.

De ouders en grootouders zijn al even enthousiast. Linsey Rollé, Keano De Ceuster, Wendy (de mamma van Zander met de opgetrokken kousen), zijn lovend over het initiatief. De mama van Valerie en Els: "De trainer doet dat goed. Hij brengt variatie in het spel. Onze kinderen leren hun mannetje te staan."

Wil je jouw kind naar de basketschool sturen? Dat kan elke woensdagnamiddag tusen 15.30 en 16.30u. Info: ter plaatse of bij iemand van HBBC.