Op bezoek bij de 2e in de stand begon HBBC goed aan de wedstrijd. De meegereisde supporters begonnen zowaar te geloven in een stunt.  Herentals scoorde de eerste punten 0 – 4, maar dan nam een goed afwerkend Guco over (26 – 12).

In het tweede kwart begonnen de bezoekers beter te spelen. (18 – 18), maar Van Boven kreeg te weinig aanvallende steun van zijn ploegmaats. En Mariën (10ptn) zorgde ervoor dat de kloof niet kleiner werd.

Evenwichtige tweede helft, doch de bezoekers konden de thuisploeg niet meer bedreigen. HBBC kon nog diep in de 4de kwart naderen tot op 11ptn van Guco, maar kwam niet verder.

Zodat de Lierenaars verder konden uitlopen op een Herentals dat in Guco zijn meerdere moest erkennen. Foto en verslag Willy Verstappen / Nnieuws.