De operatie redding kreeg gisterenavond een flinke deuk in Brasschaat. HBBC begon nochtans goed aan de wedstrijd met een zeer sterke defense. Maar dat werd door de leiding niet gewaardeerd.  HBBC kon eindelijk nog eens met een voltallig team starten.

Maar na 3 minuten spelen en met een 2 – 5 op het scorebord hadden we al 5 ploegfouten. Glenn verdween met (3 PF) naar de bank. Even later liep Vincent tegen zijn tweede fout aan en werd door Wouter vervangen. Hij scoorde vrijwel onmiddellijk twee driepunters, zodat het bij het einde van het eerste kwart 13 – 17 was.

In het tweede kwart naderde de thuisploeg in de 6de minuut tot op 1 punt. (21-22), maar kon dan niet meer scoren en met scores van Jinse, Dave en Vincent liepen we terug uit. Rust 21 -34, en dat was hoopvol voor HBBC.

Totaal ander spelbeeld in de tweede helft. Dit was een ander BBC Mariaburg dat uit de kleedkamer kwam.

Van de goede teamdefense van de eerste helft bleef niets meer over. De thuisploeg scoorde 35 punten (5 x 3 ptn en 10 ptn van Verswyver) in het derde kwart en ging op en over Herentals. (56 -49) Ewald bleef weeral bergen werk verzetten.

De overwinning van de thuisploeg kwam niet meer in gevaar.

Nu zaterdag moet er weer(al) gewonnen worden in het eigen KTA tegen BBC Wuustwezel willen we nog uitzicht hebben op een verlengd verblijf in 1ste prov.