Wat een uitvinding toch , die GPS, door donkere verlaten wegen  (en het ontdekken van enkele nieuwe Limburgse dorpjes) geraakten we toch op tijd in de dorpssporthal van Nieuwerkerken.  En BBC Nieuwerkerken opende de wedstrijd sterk  met een 10 – 2 na enkele minuten.

Coach Paul nam een  time-out en die bracht onmiddellijk verandering,  met enkele driepunters (Iwan 1, Wouter 1 en Ruben 2) plaatsten de bezoekers uit Herentals een 4 – 16 en gingen op en over de thuisploeg. (14 – 18) en 18 – 20 na het eerste kwart.

BBC BBC Nieuwerkerken schakelde over op intimidatie basket, scheidsrechters en vooral HBBC lieten zich hierdoor vangen, waarschijnlijk door de talloze zwaargekwetsten die ze tegen het parket zagen gaan, maar die na enkele ogenblikken wonderwel volledig genezen waren. Dit was niet mooi meer…

Enkele balverliezen (ook door het concentratieverlies) en twee vrijwillige fouten zorgden ervoor dat de bezoekers in het tweede kwart de greep op de wedstrijd verloren. Rust 44 – 37.

Na de rust scoorden de ervaren Neyens en Gilissen voor BBC Nieuwerkerken  belangrijke punten, ze liepen telkens een tiental punten uit en hoezeer Herentals ook zijn best deed dichter dan 6 punten konden zij niet naderen.   Ondanks de vocale steun van Wim met zijn grote trom.