U bent hier

BBC & vrienden winnen Cultuurquiz '10 jaar cc 't Schaliken' (1)

Herentals | Neteland
23.09.2017 - 00.40u
Door: Mark Jaspers

De feestelijkheden naar aanleiding van 10 jaar cc 't Schaliken werden vandaag geopend met de Cultuurquiz '10 jaar 't Schaliken' in de foyer van het cc.

25 ploegen hadden zich ingeschreven voor deze zeer pittige quiz, aan elkaar gepraat door Vera Goris.

De muziekvragen werden telkens live gespeeld door de Herentalse groep ' The Legends' met cultuurschepen Ingrid Ryken in de rangen.

Klassieke vragen werden ook gesteld en enkele keer ook live gezongen door Rozeline Nijs, terwijl literaire passages en gedichten dan weer voorgedragen werden door Inge Lerno. Sommige vragen kwamen ook aan de hand van een filmpje van oa Dimitri Leleu en Michel Wuyts.

Na een opwarmronde, 10 vragenrondes en 2 tafelrondes kon je maximaal 156 punten scoren. De winnaars scoorden 115 punten en luisterden naar de ploegnaam BBC & vrienden. Tweede op 2 punten eindigde Psychoburger. De top 5 werd verder volgemaakt door FC Annemie, Hallo bij Van Tendeloo en De Groene Jongens.

Knap programma viering 10 jaar

Zaterdag en zondag vervolgen de festiviteiten rond 10 jaar 't Schaliken met oa op zaterdag een barbecue, circusschool Locorotondo, beiaardconcert met vliegende piano  door Koen Van Assche en Elisabeth Crommelynck, Carillon Jam & Dans en een muziek en dansinitiatie.

Zondag kan je vanaf 11 uur terecht voor Luc Appermont met Boeken en Bubbels, gevolgd door de opening va het cultureel seizoen met oa Cie Dislexcirque, circusschool Locorotondo, Die Verdammte Spielerei, Tom Bibo, Theater Froe Froe en Gekke Jorre en Meneer Stoffel.

Alles vindt plaats aan, in en rond cc 't Schaliken op de Grote Markt Herentals. 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto