U bent hier

BE-Alert bestaat één jaar en houdt eerste grote test: "314.500 berichten verstuurd"

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
05.07.2018 - 18.57u
Door: Herman Gezelle

In 145 Vlaamse steden en gemeenten is vandaag BE-Alert getest, een alarmeringssysteem van de federale overheid. Wie zich daarvoor heeft ingeschreven, krijgt in noodsituaties een sms, telefoon of e-mail.

Het systeem bestaat een jaar en werd daarom vandaag uitgebreid getest. In totaal werden meer dan 300.000 berichten verzonden.

BE-alert werd een jaar geleden gelanceerd. Via dat systeem kan er makkelijk een sms, telefoon of e-mail worden gestuurd naar mensen in een bepaalde noodsituatie. Zowel burgemeesters, gouverneurs als ministers kunnen een bericht lanceren.

145 steden en gemeenten testten het systeem vandaag uit, en die eerste resultaten zijn indrukwekkend. In totaal werden 314.500 berichten verstuurd. Het gros daarvan (200.000) waren sms'jes. Daarnaast werden er ook 108.000 e-mails verzonden en 6.500 gesproken berichten.

Yves Stevens van het Federaal Crisiscentrum is blij met die resultaten. Toch merkte het crisiscentrum dat er op piekmomenten vertraging zat bij het verzenden van de sms-berichten. "Dat gaan we de volgende weken grondig analyseren, zodat we te weten komen wat de oorzaak van die vertraging is." (VRTNWS)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto