Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

BE-FLORIST - Koninklijke Unie van Floristen van België : nieuwe naam, nieuw logo

Een nieuwe wind, een nieuwe strategie, een nieuwe naam en een nieuw logo.  De Koninklijke Unie van de Floristen van België bestaat 100 jaar.

"Ondanks zijn respectabele leeftijd is en blijft de werking zeer belangrijk en hedendaags", zegt  Koen Van Malderen, directeur BE-FLORIST.

"De federatie is steeds een voorloper geweest om de sector te verduurzamen en te digitaliseren. De laatste jaren zijn er  grote stappen voorwaarts gezet.

Een geschiedenis van 100 jaar, daar is enorm veel over te vertellen maar vandaag willen we ons richten op de toekomst.  Grote uitdagingen staan voor de deur in onze sector en daar willen we klaar voor zijn.  Het aantal floristen is reeds enkele jaren in dalende lijn, dit is zorgwekkend voor de federatie. 

De reden van deze daling is de vergrijzing van onze sector. Gedurende vele jaren is er weinig instroom geweest van nieuwe jonge floristen. Het zware werk en de vele uren schrikken veel jonge mensen af.

Nochtans is het een zeer mooi beroep: creativiteit, sociale contacten, mooie producten,… mensen begeleiden tijdens alle grote momenten in het leven is een roeping.

BE-FLORIST wordt vanaf heden de nieuwe naam van onze organisatie.

De herkenbaarheid van dit logo in binnen- en buitenland is belangrijk voor onze floristen. De buitengewone kennis en creativiteit is en blijft een belangrijk exportproduct voor onze sector. 

Het predicaat "Koninklijke", waar we zeer trots op zijn, is terug te vinden in het gouden kroontje op de i."

 

Deel dit artikel