Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bea Van der Maat overleden (62) : "Vrienden : charismatisch" en "bescheiden", maar vooral een "warme vrouw" - concert in 1980 in Herentals (LOK)

Bea Van der Maat VRT
URL

Het nieuws over het overlijden van zangeres en presentatrice Bea Van der Maat raakt heel wat mensen. Ze werd pas 62. Ze leed aan de spierziekte ALS.

Collega's en vrienden reageren verslagen op haar overlijden, maar halen ook heel wat leuke herinneringen op. Ondanks haar vele talenten valt op dat vooral de warmte die ze had voor haar familie en vrienden zal bijblijven.

Bea was een warme, charismatische en mooie vrouw", zegt streekgenoot Guy Swinnen die Van der Maat leerde kennen aan het begin van hun prille carrières. Hij was ook een van de laatste artiesten waarmee ze het podium deelde. In 2010, net voor ze op 50-jarige leeftijd definitief afscheid nam van de media, gingen ze samen nog op theatertournee.  (VRTNWS)

Bea Van der Maat & Chow Chow in Herentals (1980) voorprogramma De Kreuners

Bea Van der Maat trad in 1980 in Herentals op met haar toen pas beginnende  formatie 'Chow-chow en de Eskimo's' in zaal Odeon, in het voorprogramma van de ook toen piepjonge 'De Kreuners'.   Bea was amper 19 jaar.

'Dat was een organisatie van onze toenmalige LOK (Lokale Omroep Kempenland)', herinnert LOK-stichter-organisator Guy Verellen zich nog heel goed. 'Dat is nu 43 jaar geleden, maar de charme van Bea is me altijd bijgebleven als een warme pure vrouw, charismatisch en vooral ook een erg goede zangeres. 

Haar zus Marianne werkte toen bij uitgeverij Kempenland.  Ze had me gebeld met de vraag of haar zus met haar nagelnieuw groepje mocht optreden.  Direct een OK.  Zaal Odeon was compleet uitverkocht.  725 uitzinnige fans hadden zich keigoed geamuseerd.  Bisnummers voor Bea bewezen toen al haar bijzondere zangkwaliteiten. 

RIP Bea.' 

Rouwregister

De gemeente Bonheiden opent morgen maandag vanaf 11u een rouwregister voor Bea Van der Maat in de inkomhal van het gemeentehuis aan het Jacques Morrensplein 10. Je kan er terecht tot vrijdagnamiddag 4 augustus. De gemeente noemt het "Een eerbetoon aan een immer talentvolle vrouw". De uitvaart van Bea Van der Maat heeft in intieme kring plaats.

Foto VRT Radio2.

Bea Van der Maat VRT

Deel dit artikel