Vandaag woensdag start in het Servische Novi Sad het CEV Beachtornooi in het Servische Novi Sad  (Europees kampioenschap Beachvolleybal).  4 Belgische teams gaan vandaag hun kansen wagen om zich te plaatsen voor de hoofdtabel en zo door te stoten naar het wereldkampioenschap dat in 2015 in Nederland wordt georganiseerd.
 
Volgende Belgische teams spelen de kwalificaties :
250 Douwen-Adriaensen   1 Bob Douwen 2 Robin Adriaensen BEL BEL
74 Koekelkoren-van Walle   1 Dries Koekelkoren 2 Tom VAN WALLE BEL BEL
79 Pirali-Van de Wielle   1 Yannick Pirali 2 Tim Van de Wielle BEL BEL
32 Vandecaveye, La.-Vandecaveye, Lo.   1 Lander Vandecaveye 2 Louis Vandecaveye BEL BEL

Vooraan vind je het totaal aantal punten dat de spelers momenteel al verdiend hebben op de worldranking. Bob en Robin voeren hier het klassement aan door hun deelname aan o.a. het landentornooi in Portoroz (Slovenië) enkele weken geleden.
 
Morgen worden de kwalificaties gespeeld en we duimen dat er iemand van de dappere belgen kan doorstoten naar de hoofdtabel die op donderdag en vrijdag wordt gespeeld.
 
Volgende landen zijn vertegenwoordigd : Oostenrijk, Bulgarije, Kroatie, Cyprus, de Tjechische Republiek, Denemarken, Engeland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Israel, Italie, Letland, Nederland, Noorwegen, polen, Portugal, Rusland, Slovenie, Spanje, Zwitserland, Slovakije, Turkije, Oekraine en Servie.
De hoofdtabel bestaat uit 24 teams, 32 teams spelen vandaag kwalificaties en 21 reserveteams staan klaar om in volgorde van hun ranking de eventuele vrijgekomen plaatsten op te vullen. De Belgische delegatie, waaronder onze kempenzonen Robin en Bob, is maandagavond richting Servie vertrokken met de boodschap dat ze zeker mochten spelen dus we kijken vandaag uit naar hun prestaties.
 
Als de info klopt dan kan je de wedstrijdschema's terugvinden op volgende site :
http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_2BOX.aspx?ID=714&mID=743&sID=&pID=0&chID=0
 
De matchen kan je vandaag vanaf 8u  live volgen op Laola life stream via volgende link :
 
http://www.cev.lu/BeachVolley-Area/BeachVolley_2BOX.aspx?ID=714&mID=743&sID=&pID=0&chID=0
 

 

2014 CEV Beach Volleyball European Championship Novi Sad Masters