U bent hier

Bedankavond vrijwilligers asielcentrum Zilvermeer

Mol
30.03.2016 - 14.50u
Door: Herman Gezelle

Met koffie, lekkere dessertjes en een mooie bladwijzer boordevol foto's bedankten het gemeentebestuur en het OCMW de 113 vrijwilligers die zich afgelopen weken inzetten in het asielcentrum op het Zilvermeer. Het dankmomentje werd aangevuld met informatie over de bestaande vrijwilligersprojecten met nieuwkomers in onze gemeente. Wie interesse heeft kan zo blijvend bijdragen aan de gastvrije gemeente die we willen zijn.

De één gaf elke week een lesje Nederlands, de ander organiseerde éénmalig een wandeling. Elke bijdrage, hoe klein of groot ook, aan het goede verloop van het asielcentrum in het Zilvermeer werd in de verf gezet. De vrijwilligers kregen koffie, gebak en een mooie bladwijzer met foto's als aandenken mee naar huis. Een aantal van hen engageert zich in de toekomst in één van de bestaande vrijwilligersprojecten met nieuwkomers in onze gemeente.

Asielcentrum Zilvermeer ontruimd

De overeenkomst die Fedasil afsloot met het Zilvermeer liep af op vrijdag 25 maart. De asielzoekers die er afgelopen weken verbleven, verhuisden naar asielcentra van Zaventem, Knesselare en Gent.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto