Huis van het Kind Heist-op-den-Berg wil de kinderbegeleiders van de voorschoolse en buitenschoolse kinderopvang bedanken voor hun inzet de voorbije (en komende) weken.

Ze stonden bij aanvang van de coronacrisis meteen klaar om de opvang te garanderen voor gezinnen die hieraan nood hadden, ondanks de onzekerheid over financiële tegemoetkomingen.

De info en maatregelen wijzigden vaak en moesten snel toegepast worden, maar de opvang in Heist-op-den-Berg bleef gegarandeerd. Dit zowel bij onthaalouders, in crèches als in de buitenschoolse opvang.

Als secretaris van het Lokaal Overleg Kinderopvang zag Ilse Verbeeck, coördinator van Huis van het Kind, in deze hectische periode veel bereidheid tot samenwerken, tot organiseren van noodopvang, tot uitbreiding van de buitenschoolse opvang naar volledige dagen.

De kinderopvang kwam niet vaak in beeld de voorbije weken. Wij zochten daarom naar een gepaste bedanking. Niet met een applaus, een bloemetje of een praline...

Maar wel een portie 'knuffelhormonen', goed voor ontspanning, vertrouwen, verbinding en geluk... Net hetgene waaraan we nood hebben in deze coronaperiode.

Elke kinderopvanglocatie krijgt een kinderboekje ter beschikking met methodieken, versjes en liedjes gebaseerd op de Happy Kids massage: liefdevolle, respectvolle, gewenste aanraking met aandacht, over de kleding heen gegeven.

Om zelf te ervaren hoe ontspannend en fijn het werkt, krijgen zij de kans om een Kriebelbox-workshop te volgen. Twee of drie ontspannende uren, met heel veel tips om het in de opvang toe te passen.

Daarmee pleiten we voor een veilige, betrokken, vertrouwde kinderopvang, met veel warmte en knuffels voor onze kinderen, ook in tijden van corona!