De Landelijke Gilde en KVLV van Tongerlo hebben net als vorig jaar de handen in elkaar geslagen om de 2de editie van de Beddermolenfeesten te organiseren. Op zondag 5 augustus om 10 u wordt het startschot gegeven met een misviering die opgeluisterd wordt met muziek door de Koninklijke Fanfare Sint Cecilia.

Nadien vindt er een tractor- en dierenwijding plaats en volgt er een optocht van oldtimertractoren. Dit jaar komt Mie Tracteur afgezakt naar de kempen en reken maar dat haar komst er zeker toe bijdraagt dat het oldtimergehalte verhoogt. In de namiddag kunnen de bezoekers genieten van een optreden van de 3 M's (accordeonisten) en een echte draaiorgelman.

Er is een kinderboerderij, een kindermolen en er zijn ook demonstraties van korenpikken, vlegeldorsen, oude tractoren, oogstmachines en ploegen met paard. De pastoor van Tongerlo die ondertussen al de gezegende leeftijd van 90 jaar heeft bereikt zal enkele oude ambachten demonstreren.

Ook de 103-jarige Fons Biesemans had oorspronkelijk toegezegd maar met de voorspelde hoge temperaturen heeft hij wijselijk besloten om niet te veel inspanningen te leveren en daar hebben wij uiteraard alle begrip voor.

De toegang is gratis.
Place to be : Molenwijk 74 Tongerlo.
Kom gerust eens langs om de sfeer op te snuiven.