U bent hier

Bedien jezelf in bib van Grobbendonk

Grobbendonk
02.06.2015 - 14.36u
Door: Herman Gezelle

Op 15 juni om 19.00 uur start de bibliotheek van Grobbendonk officieel met zelfbediening. Onder toezicht van de schepen van bibliotheek, Carine Geyselings, zullen de bezoekers vanaf dan zelf hun materialen kunnen inleveren en nieuwe ontlenen.

Gedaan dus met aanschuiven en medewerkers die omwille van de drukte niet van de balie weg kunnen. In de toekomst zal het bibpersoneel meer tijd krijgen om vragen te beantwoorden en om te helpen zoeken in de collectie of op het internet.

Computerkennis is absoluut niet nodig. Alles wijst zichzelf uit. De bib werkt met aanraakschermen die aangeven wat je moet doen. Elke stap wordt duidelijk uitgelegd. Uiteraard is het in het begin wennen. Daarom zal er steeds iemand aanwezig zijn om je te begeleiden tot je het autonoom kan.

Omdat het gemeentebestuur van Grobbendonk voor een moderne en innovatieve bibliotheek koos, deed ze een investering om dit nieuwe systeem in de bibliotheek te kunnen plaatsen. Ook de provincie Antwerpen deed een flinke duit in het zakje.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto