Met liefst honderd aanwezige bedrijven en organisaties, organiseren KU Leuven, Thomas More en Voka – Kamer van Koophandel Kempen vanavond een bijzonder geslaagde bedrijvendag op de Geelse campus van beide onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Dit initiatief moet meer Kempense bedrijven op de hoogte brengen van de expertise die beiden in huis hebben.

De jongste jaren heeft Voka – Kamer van Koophandel Kempen al uiteenlopende initiatieven genomen om de bedrijfswereld en het onderwijs dichter bij elkaar te brengen. Zo werd bijvoorbeeld voor de zomer nog de oprichting van de Innovatiecampus Geel, met daarin een prominente rol voor de onderwijs- en onderzoeksinstellingen, opgestart. Met de Bedrijvendag volgt vanavond een initiatief dat bedrijven toelaat om de Geelse campus van KU Leuven – Thomas More te ontdekken.

"Nog vaak merken we dat bedrijven onvoldoende op de hoogte zijn van de inhoud van het opleidingsaanbod en de onderzoeksactiviteiten bij Thomas More en KU Leuven op hun Geelse campus. Die kennis kan hen nochtans helpen. Niet alleen in hun zoektocht naar werknemers, maar ook op het vlak van het uitwerken van innovatieve en toekomstgerichte oplossingen voor hen", onderstreept gedelegeerd bestuurder Renilde Craps van Voka – Kamer van Koophandel Kempen. "In het onderwijs en het onderzoek wordt expertise opgebouwd, die in heel wat gevallen vooral ook in bedrijven toepasbaar is. Meer wisselwerking tussen bedrijven en onderwijs- en onderzoeksinstellingen zal innovatie en duurzame vooruitgang alleen maar in de hand werken. Voor deze instellingen is een beter contact met de bedrijfswereld een manier om sneller mogelijk uitwerkbare bedrijfsprojecten op te pikken."

De bedrijfswereld laat de uitgelezen kans op een nauwer contact met de academische wereld via deze eerste editie van de Bedrijvendag op campus Geel alleszins niet liggen. Afgevaardigden van een honderdtal bedrijven en organisaties zijn op de afspraak voor het avondprogramma. Dat biedt ruimte aan vijf interactieve workshops, die de bedrijven duidelijk maken hoe KU Leuven en Thomas More aan hun uitdagingen kunnen bijdragen. Onder andere een lopend traject rond productinnovatie, de innovatiestages voor ingenieurs en het programma Partners in Education, dat inzet op een hechtere samenwerking tussen bedrijven en Thomas More, komen aan bod. Daarna kunnen de aanwezigen zich nog extra informeren tijdens een infomarkt en de afsluitende netwerkreceptie.

De Bedrijvendag loopt van 17 tot 20.30 u. op de campus KU Leuven – Thomas More in Geel, Kleinhoefstraat 4. Als pers bent u hier vanavond uiteraard van harte welkom.