De bedrijvenzone Laarstraat Noorderwijk krijgt meer vorm.  Er komt een uitbreiding voor lokale ondernemers. 6 lokale bedrijven krijgen meer toekomstzekerheid.

IOK en lokaal bestuur Herentals willen meer inzetten op duurzame opbouw.

Op het einde van het doodlopende straatje Laarstraat lagen decennia lang de stockplaatsen van de gemeente.

'We besloten dat gebied in samenwerking met IOK te ontwikkelen tot bijkomende bedrijvenzone', zegt burgemeester Mien Van Olmen (CD&V). 'Toen IOK enkele jaren geleden ook een aangrenzend perceel kon aankopen, kregen we de mogelijkheid om er uitbreiding te realiseren.

Het gaat vooral om kmo's die actief zijn in industriële constructiewerken, houtskeletbouw, of machinebouw en nu elders in Herentals gevestigd zijn.

Ze ondervinden op hun huidige locatie echter uitbreidingsproblemen. Ze krijgen daarom een plaats op een bedrijvengebied dat naar het voorbeeld van zone Reme op de grens van Olen en Oosterwijk via clusters duurzaam wordt ingevuld.

Voor de aanleg van het domein moeten 5 bomen in het midden sneuvelen, maar de exemplaren achteraan op het terrein kunnen blijven staan.  We gaan er ook zo veel mogelijk nieuwe bomen aanplanten', besluit Van Olmen. (mvo/iok)