U bent hier

Beer 4 Nature : 1e bos open ism. Bosgroep Zuiderkempen en stad Geel

Geel | Kempen regio
28.07.2021 - 16.32u
Door: Herman Gezelle
Beer 4 Nature stelt volgend weekend het eerste bos open in samenwerking met de Bosgroep Zuiderkempen en de stad Geel. 
Dit weekend (31 juli - 1 augustus) steekt Beer 4 Nature zelf de handen uit de mouwen om het perceel gelegen in de Belse Bossen (Geel) toegankelijk te maken. 

Nu is het stuk bos afgesloten door een draad en poort, het is niet onderhouden en er is geen paadje door het bos. 

Wat doet Beer 4 Nature?

'Het is ons engagement om kwaliteitsvol bier te brouwen en een groene geborgenheid te creëren voor mens en dier'(, zeg Kevin Vleminx.
'Daarom wordt de winst van ons bier gebruikt om natuurgebieden aan te kopen, deze optimaal te beheren en open te stellen voor het brede publiek. 
Dit alles met de ideale balans tussen mens en natuur.

Wat gaan we dit weekend doen?

Het perceel bos is omgeven door een poort en een draad met betonnen palen.
Dit zal allemaal verwijderd worden zodat het afgesloten stuk bos mooi opgaat in de natuur en dat mens en dier ongestoord door de bossen kunnen wandelen.

Daarnaast zal er een wandelpad worden vrij gemaakt zodat je tussen de prachtige eiken en het nabijgelegen veld kan genieten van het mooie uitzicht.

Tenslotte willen we enkele exoten die woekeren in het bos verwijderen + enkele bomen aanplanten die dit in de toekomst voorkomen (najaar). Zo kan de natuur dit zelf regelen.

Praktisch

Open volgende zaterdag en zondag van 9.00 tot 16.00.
Zondag om 16.00 opening bos want 4 uur is bier uur. #4uurbieruur

Parkeerplaats is voorzien in de straat Malosewaver in Geel. (Google maps)
Kom je graag even kijken? Stuur een mailtje of bel ons. 

Beerfunding 3.0
Vervolgens zullen wij dan ook onze nieuwe beerfunding 3.0 kenbaar maken om een nieuw stuk bos aan te kopen.
De Beerfunding is een soort crowdfunding om een stuk bos aan te kopen maar hier krijg je voor jouw centjes bier in de plaats.

Je koopt via lokale drankencentrales, horeca of de webshop biertjes om dat stuk bos aan te kopen.
Wekelijks wordt er een update gegeven van het aantal flesjes bier dat er verkocht moeten worden om het stuk bos aan te kopen.

Wie is Beer 4 Nature?

Beer 4 Nature is een startend bedrijf dat gedragen wordt door 3 enthousiastelingen: Kevin Vleminx, Jeroen De Muynck en Pieter Vanhoof.

Vanuit hun passie voor natuur en passie voor bier streven ze naar het gezonde kruispunt tussen een gezonde onderneming en een duurzame, maatschappelijke meerwaarde.

Om dit te bereiken ontwikkelen we kwaliteitsvolle bieren met karakter. Deze bieren verkopen we via tal van kanalen die elke maand nog worden uitgebreid.

De winst die gemaakt wordt, willen we inzetten om bossen te behouden, te onderhouden en te creëren die enerzijds bijdragen aan de biodiversiteit in België en anderzijds de samenleving een ruimte biedt om meer buiten te spelen, te sporten, te leven.

Momenteel  2 stukjes bos kunnen verwerven:

- In de Belse bossen (Geel) vonden we een verwaarloosd stukje bos dat volledig omheind is. De omheining gaan we verwijderen en het bos gaan we in samenwerking met Bosgroep VZW goed beheren en integreren in de rest van de Belse bossen.

- Op de Galbergen (Mol) kochten we een stuk bos dat momenteel al goed beheerd wordt en toegankelijk is. We willen dit pareltje vooral beschermen tegen opkopers met minder nobele doeleinden. Ook hier werken we samen met de Bosgroep.

We staan nu nog in onze kinderschoenen, maar we hopen op termijn een significante impact te hebben op elkaars levenskwaliteit. Hoe meer middelen we genereren, hoe meer mogelijkheden dat biedt, vooral naar bosuitbreiding toe.

Passie voor bier en passie voor natuur. Alles liefst zo puur mogelijk, zo weinig mogelijk aangetast. Dat willen we met Beer 4 nature vandaag bereiken en morgen garanderen.

Daarom wordt de winst van ons bier gebruikt om natuurgebieden aan te kopen, optimaal te beheren en open te stellen voor het brede publiek. Het is ons engagement om kwaliteitsvol bier te brouwen en een groene geborgenheid te creëren voor mens en dier. Passie voor bier en passie voor natuur, geniet ervan!

Ons Verhaal
Met de winst van onze bieren kopen wij bossen aan en maken deze toegankelijk voor iedereen.
Wij zijn Kevin, Jeroen en Pieter, drie dynamische Kempenzonen met een passie voor bier en een passie voor natuur. Daarom hebben we in maart 2020 onze krachten gebundeld en een bedrijf opgericht met als merknaam Beer 4 Nature.

We willen een gezond bedrijf worden dat haar winsten niet uitkeert of consumeert, maar aanwendt om bossen te kopen zodat we aan de volgende generatie(s) kunnen garanderen dat er ook in de toekomst nog bossen zijn waar we allemaal kunnen wandelen, spelen of gewoonweg genieten van de natuur.

Wij houden er namelijk enorm van om met ons gezin, al dan niet vergezeld van een horde goede vrienden, te gaan wandelen, sporten, spelen of ravotten in één van de prachtige regionale bossen.

Helaas merkten we de laatste tijd op dat er veel bos verdwijnt of wordt omheind. Wij kunnen dat nog relativeren, wij hebben ons plezier in het bos gehad, maar onze kinderen vinden dat onaanvaardbaar en verplichtten ons in actie te schieten.

Daarom hebben we ons omgeschoold tot microbrouwer en produceren we lekkere biertjes die we vervolgens verkopen aan iedereen die het lust, dus hopelijk ook aan jou.

De winst van het bier gebruiken we om bossen aan te kopen, ze goed te beheren en open te stellen voor jong en oud. Als je graag wil weten hoe we dat van plan zijn of als je zelf goede suggesties hebt om het beter te doen, contacteer ons gerust, dan bespreken we het bij een lekker biertje.

Tot zover de proloog van ons verhaal. Met jouw hulp schrijven we hopelijk nog tal van hoofdstukken met als rode draad: passie voor bier en passie voor natuur', besluit Kevin.

 

imageMeer nieuws

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 18.01.2022 - 08.12u

Icoon Jules Müller overleden (93)

Icoon Jules Müller overleden (93)
Herentals | Neteland 17.01.2022 - 19.43u

Overlegcomité komt vrijdag opnieuw samen

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 19.33u

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 17.13u

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 17.01.2022 - 16.49u

Loos brandalarm in Kleerroos

Loos brandalarm in Kleerroos
Herentals 17.01.2022 - 12.11u

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 17.01.2022 - 11.10u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto