Beer 4 Nature won gisteravond Mols Talent 2021 van Unizo Provinciaal Domein Zilvermeer.

Er waren 2 andere geduchte kandidaten : Peter Van De Velde (acteur, Piet-Piraat en zoveel meer) en topvoetballer Wout Faes (Franse League 1, Stade Reims).

'Het fantastische nieuws dat we Mols Talent van 2021 zijn, is een leuke bekroning op 1,5 jaar hard werk', lacht Kevin Vleminx van Beer 4 Nature.

Wie is Beer 4 Nature?

Beer 4 Nature is een startend bedrijf dat gedragen wordt door 3 enthousiastelingen: Kevin Vleminx, Jeroen De Muynck en Pieter Vanhoof. Vanuit hun passie voor natuur en passie voor bier streven ze naar het gezonde kruispunt tussen een gezonde onderneming en een duurzame, maatschappelijke meerwaarde.

'Om dit te bereiken ontwikkelen we kwaliteitsvolle bieren met karakter. Deze bieren verkopen we via tal van kanalen die elke maand nog worden uitgebreid.

De winst die gemaakt wordt, willen we inzetten om bossen te behouden, te onderhouden en te creëren die enerzijds bijdragen aan de biodiversiteit in België en anderzijds de samenleving een ruimte biedt om meer buiten te spelen, te sporten, te leven.'

Realisatie in Mol

'In de Galbergen in Mol hebben we al een mooi stuk bos kunnen kopen waar we enkele weken geleden een eerste keer aan het beheer hebben gewerkt met enkele top-vrijwilligers.

Samen met de Bosgroep-Noorderkempen hebben we een beheersplan opgesteld waar biodiversiteit en weerbaarheid voor het veranderlijke klimaat belangrijke streefdoelen zijn.

Wij willen ervoor zorgen dat de kwaliteit van het bos stijgt en dat het toch toegankelijk blijft voor iedereen.'  Foto's Kevin/NNieuws.