Brouwerij Het Nest (Oud-Turnhout) en Beer 4 Nature (Mol) brengen HertenHaas op de markt. Een Collab bier om de samenwerking tussen beide brouwerijen te vieren op een gepaste en lekkere manier.

Beer 4 Nature is een onderneming uit de Kempen die bieren brouwt en met de winst bossen aankoopt.  Deze bossen gaan ze optimaliseren in het kader van biodiversiteit en ze zorgen voor natuurbeleving in deze bossen. Want genieten in de Belgische natuur is gezond en plezant.

Daarvoor ontwikkelt en brouwt Beer 4 Nature zijn eigen bieren op kleine schaal.

'Voor grotere batches zijn we aangewezen op een partij die voldoende capaciteit kan brouwen', klinkt het enthousiast.  'In onze zoektocht kwamen we in contact met Brouwerij Het Nest in Turnhout.

Twee warme, toffe mannen zaten voor ons. Den Bart en De Gust. Tijdens ons gesprek voelden we direct dat het goed zat en zagen we deze lokale samenwerking wel zitten.

Als dat nog niet genoeg was kwamen er nog enkele leuke extra's uit de bus.  Dat was voor Beer 4 Nature allesbepalend.  Brouwerij Het Nest zet zich in om tegen 2030 CO2-neutraal te zijn. Ten laatste in 2025 zal er geïnvesteerd worden in zonnepanelen voor de eigen productie van elektriciteit.  Ook voor het huidige gasverbruik wordt uitgekeken naar een duurzaam alternatief.

Tenslotte produceren ze zelf hun brouwgerst op enkele kilometers van de brouwerij in samenwerking met de Kruisberghoeve in Arendonk.  Deze brouwgerst wordt daarna bij Mouterij Dingemans in Stabroek gemout.

Dus alles puur Belgisch met zo weinig mogelijk impact voor de natuur.

Enkele weken later hebben we op de samenwerking geklonken en beslist om dit te vieren met een lekker bier waar de klanten van Het Nest en Beer 4 Nature van kunnen smullen. Maar let op, we gaan dit maar één keer brouwen.  HertenHaas is de naam van het brouwsel waar het kaartspel en dieren de hoofdrol spelen.

Het kaartspel kenmerkend voor Brouwerij Het Nest en de dieren typerend voor Beer 4 Nature.  Een licht blond bier van 7,5% op basis van Kveik-gist, een hoppige volle smaak.  

100% Kempische brouwgerst, 100% Kempisch water, namelijk het beste water dat je kan vinden en dat gecombineerd met 100% Kempisch vakmanschap dat is "Ne HertenHaas".

Beperkt verkrijgbaar in bak of vat bij de drankencentrales in Vlaanderen. Bij vragen kan je ook terecht via info@beer4nature.be.