U bent hier

Beer 4 Nature wint goud op European Beer Challenge: 3e bos binnen handbereik.

Kempen regio | Mol | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
19.05.2021 - 18.54u
Door: Lex Verellen

Na het onverwachte succes op de London Beer Competition op 12 april waar Beer 4 Nature 2 zilveren medailles wegkaapten, is het nu nog zotter.

Toekan, het zomers aperitiefbier heeft vorige week goud gewonnen op de European Beer Challenge.

'Dat onze Toekan een topper was, dat wisten we. Maar goud, dat durfden we alleen maar dromen.

Door de deelname aan de competities kunnen we onze kwaliteit van onze bieren staven. Onze klanten appreciëren dit ook. Na de 2 zilveren medailles is alles in een stroomversnelling geraakt.

We verkopen nu meer biertjes dan ooit te voren. Dit heeft natuurlijk invloed op onze missie. Bossen kopen met de winst van de biertjes. Na de aankoop van onze 2 eerste bossen zijn we nu bezig met een derde stukje bos.

We hopen dat deze gouden medaille nog een boost geeft aan de verkoop zodat we het derde stuk effectief kunnen kopen. 

Wat doet Beer 4 Nature? 

Wel, wij zijn Kevin, Jeroen en Pieter, drie dynamische Kempenzonen met een passie voor bier en een passie voor natuur. Daarom hebben we in maart 2020 onze krachten gebundeld en een bedrijf opgericht met als merknaam Beer 4 Nature.

We willen een gezond bedrijf worden dat haar winsten niet uitkeert of consumeert, maar aanwendt om bossen te kopen zodat we aan de volgende generatie(s) kunnen garanderen dat er ook in de toekomst nog bossen zijn waar we allemaal kunnen wandelen, spelen of gewoonweg genieten van de natuur.

Hert: (6,7%)

Hert is ons allereerste bier en tot op de dag van vandaag nog steeds onze bestseller. En terecht, want Hert is uniek. Het is een kruidig blond bier dat met haar ietwat hoppige karakter toch een frisse en fruitige afdronk meebrengt.

Dankzij de combinatie van het toegankelijke alcoholpercentage (6,7%) met de volle, kruidige smaak is Hert een bier dat elke gelegenheid net dat tikkeltje aangenamer maakt.

Op de European Beer Challenge en London Beer Competition heeft Hert een zilveren medaille gehaald. Dus de kwaliteit van het bier is gegarandeerd.

Toekan: (5,2%)

Zodra de werkdag erop zit, is het tijd om te aperitieven! En liefst nog met de zon op onze snoet, de benen omhoog en de barbecue bak-klaar. Speciaal voor die momenten is de Toekan ontwikkeld. Een zomers, blond biertje met een erg toegankelijk alcoholpercentage van 5,2%.

Door echte citrus toe te voegen tijdens het kookproces, krijg de Toekan haar herkenbaar, verfrissend zuurtje in de afdronk. De afwerking met champagnegist laat het bier heerlijk tintelen op de tong. Met andere woorden, Toekan is hét aperitiefbier bij uitstek.

Een gouden medaille op de Europzan Beer Challenge en een zilveren medaille op de London Beer Competition bevestigen ook de kwaliteit van dit bier.

Voske: (5,3%)

De combinatie van een gracieuze speelsheid met een eigenzinnig karakter maakt de vos een uniek en prachtig dier. Diezelfde combinatie hebben wij ondergebracht in ons Voske.

We vullen onze pilsmouten aan met karamelmouten die de rossige, vossige kleur aan het bier geven. Door af te werken met een eigenzinnige lambiekgist, krijgt het Voske haar unieke smaak. Een toegankelijk alcoholpercentage, een heel pure smaak en een fris zuurtje, dat is het Voske.

Ne Kemping Original: (6,2%)

Al bij het openen van Ne Kemping word je meteen gekatapulteerd naar de zomerse kampeerweide.

De frisse, fruitige geur van dit natuurlijk blond bier verraadt het genot dat je beleeft vanaf de eerste slok.

Het goudgele gerstenat laat je glas stralen alsof je de zon zelf in je hand houdt.
De subtiele bitterheid en de milde zoetheid die gepaard gaan onder de sneeuwwitte kraag bezorgen een uiterst smaakvolle dorstlesser.

Wacht niet langer en gun jezelf een waar vakantiemoment met ons gloednieuw bier: Ne Kemping!

Flamingo: (6,5%)

Frambozenbier met een lekkere smaak van frambozen en bier. Het is niet zoet en niet zuur maar perfect in balans.
Een ideaal biertje om op warme zomerdagen van te genieten.

Over Beer 4 Nature

Beer 4 Nature is een startend bedrijf dat gedragen wordt door 3 enthousiastelingen: Kevin Vleminx, Jeroen De Muynck en Pieter Vanhoof. Vanuit hun passie voor natuur en passie voor bier streven ze naar het gezonde kruispunt tussen een gezonde onderneming en een duurzame, maatschappelijke meerwaarde.

Om dit te bereiken ontwikkelen we kwaliteitsvolle bieren met karakter. Deze bieren verkopen we via tal van kanalen die elke maand nog worden uitgebreid.
De winst die gemaakt wordt, willen we inzetten om bossen te behouden, te onderhouden en te creëren die enerzijds bijdragen aan de biodiversiteit in België en anderzijds de samenleving een ruimte biedt om meer buiten te spelen, te sporten, te leven.

Momenteel hebben we zo 2 stukjes bos kunnen verwerven:

- In de Belse bossen (Geel) vonden we een verwaarloosd stukje bos dat volledig omheind is. De omheining gaan we verwijderen en het bos gaan we in samenwerking met Bosgroep VZW goed beheren en integreren in de rest van de Belse bossen.

- Op de Galbergen (Mol) kochten we een stuk bos dat momenteel al goed beheerd wordt en toegankelijk is. We willen dit pareltje vooral beschermen tegen opkopers met minder nobele doeleinden. Ook hier werken we samen met de Bosgroep.

We staan nu nog in onze kinderschoenen, maar we hopen op termijn een significante impact te hebben op elkaars levenskwaliteit. Hoe meer middelen we genereren, hoe meer mogelijkheden dat biedt, vooral naar bosuitbreiding toe.

Passie voor bier en passie voor natuur. Alles liefst zo puur mogelijk, zo weinig mogelijk aangetast. Dat willen we met Beer 4 nature vandaag bereiken en morgen garanderen.

Daarom wordt de winst van ons bier gebruikt om natuurgebieden aan te kopen, optimaal te beheren en open te stellen voor het brede publiek. Het is ons engagement om kwaliteitsvol bier te brouwen en een groene geborgenheid te creëren voor mens en dier. Passie voor bier en passie voor natuur, geniet ervan!

Ons Verhaal

Met de winst van onze bieren kopen wij bossen aan en maken deze toegankelijk voor iedereen.

Wij zijn Kevin, Jeroen en Pieter, drie dynamische Kempenzonen met een passie voor bier en een passie voor natuur. Daarom hebben we in maart 2020 onze krachten gebundeld en een bedrijf opgericht met als merknaam Beer 4 Nature.

We willen een gezond bedrijf worden dat haar winsten niet uitkeert of consumeert, maar aanwendt om bossen te kopen zodat we aan de volgende generatie(s) kunnen garanderen dat er ook in de toekomst nog bossen zijn waar we allemaal kunnen wandelen, spelen of gewoonweg genieten van de natuur.

Wij houden er namelijk enorm van om met ons gezin, al dan niet vergezeld van een horde goede vrienden, te gaan wandelen, sporten, spelen of ravotten in één van de prachtige regionale bossen.

Helaas merkten we de laatste tijd op dat er veel bos verdwijnt of wordt omheind. Wij kunnen dat nog relativeren, wij hebben ons plezier in het bos gehad, maar onze kinderen vinden dat onaanvaardbaar en verplichtten ons in actie te schieten.

Daarom hebben we ons omgeschoold tot microbrouwer en produceren we lekkere biertjes die we vervolgens verkopen aan iedereen die het lust, dus hopelijk ook aan jou.

De winst van het bier gebruiken we om bossen aan te kopen, ze goed te beheren en open te stellen voor jong en oud. Als je graag wil weten hoe we dat van plan zijn of als je zelf goede suggesties hebt om het beter te doen, contacteer ons gerust, dan bespreken we het bij een lekker biertje.

Tot zover de proloog van ons verhaal. Met jouw hulp schrijven we hopelijk nog tal van hoofdstukken met als rode draad: passie voor bier en passie voor natuur.'

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto