Cercle Brugge heeft Play-off III gewonnen. Het klopte Beerschot met 2-1 en mag naar de eindronde met tweedeklassers. Beerschot degradeert uit eerste klasse.

Cercle kon Beerschot het nekschot geven maar de zenuwen speelden de thuisploeg parten. Beerschot had het beste van het spel. Toch was de eerste kans voor Cercle, Wils mikte een voorzet van Cornelis over.

Cercle kwam na die kans beter in de wedstrijd, maar grote kansen volgden er niet. Er werd gevochten voor elke bal, maar de slordigheden aan beide kanten waren nooit ver weg. Beerschot kreeg zijn beste kans op het einde van de eerste helft. Ogunjimi kreeg zijn lob echter niet voorbij Verbist.

Beerschot ging ook na de rust op zoek naar de openingsgoal. Ogunjimi was er dicht bij, maar de bezoekers kregen het deksel op de neus. Carvalho borstelde de bal mooi in de bovenhoek. Beerschot speelde ridder of mis, maar Cornelis blokte de gelijkmaker net op tijd af.

Staelens had toen al de snelle Bakenga ingebracht, daarmee speculerend op de tegenaanval. Die tactiek loonde want via een doorsteekpass van Uchebo pegelde Bakenga de 2-0 voorbij Deloose. De strijd leek gestreden, maar de spanning keerde terug na een afgekeurde goal van Ogunjimi en een vrijschopdoelpunt van Raman.

Cercle hield echter stand en mag aan de slag in de eindronde met tweedeklassers.