U bent hier

Begijnhofpark krijgt 3-tal nieuwe toegangen

Herentals
27.12.2014 - 12.38u
Door: Herman Gezelle

In navolging van de 1e infowandeling over het project Begijnhofpark, organiseerde de stad  zaterdagvoormiddag een 2e infomoment.  Het studiebureau Parkoer presenteerde voor zo'n 40 belangstellenden het uitgewerkte ontwerpvoorstel. In dit voorstel zijn enkele elementen opgenomen waarbij medebeheer mogelijk is en een meerwaarde betekent.

Wie wil, kan betrokken meewerken aan het beheer van het Begijnhofpark: een recreatieruimte, bijenkasten, een schietstand, fruitbomen en een uitgebreid hooiland. De Herentalsenaar mag in het toekomstige park langs de Augustijnenlaan een groot recreatieaanbod verwachten. 

De start van de werken is voorzien in 2016.

De ontwerpers gaan de oude Maasloop, die destijds langs het Begijnhof en een stukje van de stadswal liep, opnieuw openmaken. De Maasloop diende ooit om de stadskern te ontwateren in de richting van de Hellekens.

3-tal nieuwe toegangen

Er komen ook een 3-tal nieuwe toegangen tot het Begijnhofpark. De eerste is aan de Burchtstraat, waar de Begijnenvest ook een stukje zal worden doorgetrokken. De twee andere toegangen komen er ter hoogte van de Lidl en aan oud-moederhuis Sancta Maria.

'Een opwaardering is echt nodig', onderstreept schepen Mien Van Olmen (CD&V). 'Bedoeling is dat we in het voorjaar van 2015 een dossier indienen om de nodige subsidies te kunnen verkrijgen.'

Tijdens het infomoment werden er heel wat schetsen getoond van hoe het Begijnhofpark er in de toekomst kan uitzien. Een 40-tal aanwezigen stapten na afloop mee het park rond.

Deze infowandeling verliep op een idyllisch sneeuwtapijt. De voorbode van een sprankelend project in een unieke historische site in 2016?

Johan Temmerman / NNieuws.be.

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto