U bent hier

Begraafplaats krijgt langverwachte uitbreiding

Grobbendonk
09.03.2020 - 16.57u
Door: Lex Verellen

In Grobbendonk start volgende week de uitbreiding van de begraafplaats aan de Vorselaarsebaan. De begraafplaats moet aanvoelen als een groene oase van rust waar eenieder zijn of haar geliefden kan herdenken. De werken zullen tot eind 2020 duren. Het bestaande kerkhof blijft al die tijd wel bereikbaar.

"De begraafplaats van Grobbendonk voldeed al een tijdje niet meer aan de hedendaagse normen, maar door het gebrek aan ruimte waren de mogelijkheden ook beperkt", duidt burgemeester Marianne Verhaert (GiB). "Daarom deze grondige investering waarmee we de begraafplaats aanzienlijk uitbreiden en onder handen nemen. Het kerkhof zal ongeveer 1/3de in oppervlakte toenemen."

"De site wordt aangelegd volgens een moderne begraafplaatsvisie met heel wat bomen en groen waar nabestaanden de graven van hun dierbaren kunnen bezoeken in een oase van rust. Zo is er plaats voor een nieuwe strooiweide, een 20-tal parkeerplaatsen langs de Vorselaarsebaan, extra banken en openbaar toiletten.

Verder komt er een paviljoen waar nabestaanden bij de afscheidsplechtigheid nog een laatste groet kunnen brengen aan de kist of urne, of waar men kan schuilen bij slecht weer. Tenslotte gaan we zowel bij de bestaande begraafplaats in Grobbendonk als op het Hoog in Bouwel een sterretjesweide, een plaats waar doodgeboren kindjes herdacht kunnen worden aanleggen."

De werken voor het uitbreiden van de begraafplaats Grobbendonk starten op 16 maart en duren tot eind 2020. De bestaande begraafplaats blijft volledig bereikbaar en zal minimale hinder ondervinden van de werken.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto