Een 40-jarige vrouw uit Geel heeft van de correctionele rechtbank van Tongeren een werkstraf van 110 uur en een geldboete van 800 euro gekregen omdat ze op naam van haar ex-vriend 6.533 liter stookolie besteld heeft zonder dat die op de hoogte was.

De man viel uit de lucht toen hij de factuur voorgeschoteld kreeg en trok met een aantal andere oplichtingen naar de rechtbank.

De dame is geen onbekende voor het gerecht. Op 20 maart kreeg ze van de rechtbank in Turnhout nog een gevangenisstraf van dertig maanden voor vijftien andere oplichtingen.

Zo had ze onder andere nietsvermoedende concertgangers opgelicht met tickets voor Frans Bauer, en probeerde ze verschillende vrachtwagens van haar toenmalige werkgever te verkopen. Volgens het parket is de vrouw bovendien de spil in een dertigt al andere oplichtingszaken die momenteel nog onderzocht worden.

Op 11 juni moest ze opnieuw voor de rechter verschijnen voor verschillende oplichtingspogingen van haar ex-vriend, met wie ze van 2012 tot 2015 een relatie had.

Zo zou de vrouw misbruik hebben gemaakt van zijn persoonlijk e-mail adres, misbruikte ze zijn visakaart om via internetwinkels allerlei bestellingen te doen op zijn naam en vertelde ze hem dat ze nog 30.000 euro zou krijgen om hem op die manier te overhalen om een voorschot te betalen voor een nieuwe BMW en een autolening af te sluiten.

Ook vroeg ze 10.000 euro om zogezegd enkele afpersers te betalen.
Noch het verhaal van de vermeende afpersing of de verwachte geldsom bleken waar te zijn. Hiervan werd de vrouw allemaal vrijgesproken omdat er enerzijds niet genoeg bewijs tegen haar was en omdat het niet verboden is om te liegen.

De man zette zelf zijn handtekening onder de leningen en deed zelf de betalingen. Die leningen moest hij zelf afbetalen na het stuklopen van de relatie, terwijl zijn ex ervan door ging met de dure BMW en die uiteindelijk verkocht.

De vrouw werd wel veroordeeld voor de grote brandstofbestelling die ze deed op naam van haar ex-vriend. Op veertien dagen tijd deed ze drie bestellingen van in totaal 6.533 liter stookolie.

Uit navraag bij de brandstofleverancier bleek dat de vrouw de bestellingen deed op naam van haar ex. De ex ontkende dat hij ooit zulke grote bestellingen had gedaan en dat zijn stookolietank zoveel liters niet kon herbergen. (Belga)