VC Herentals trok in zijn laatste wedstrijd van 2013 naar het veld van Nijlen om er ZWE Kessel partij te geven in de 8e finales van de Beker van Antwerpen.  Trainer Beyens (foto) gaf enkele jongens rust, enkele anderen kregen op deze manier weer wat extra kans om wedstrijdritme op te doen.  Van Der Schraelen en Vervoort waren na hun blessures op het veld van Lille nog niet volledig gerecupereerd en zaten niet in de kern.

De bezoekers wilden snel een doelpuntje scoren en kwamen een eerste keer opzetten via Van Leerdam die de bal te snel inspeelde op Van Bouwel.  Nauwelijks een minuutje later draaide Van Grieken van zijn bewaker weg maar plaatste het leder langs de verkeerde kant van de paal.  Ook Van Bouwel stond aan het kanon maar de lokale doelman hield, met enige moeite, zijn netten schoon.

Na net geen kwartier spelen moest Van Grieken met een enkelblessure het veld verlaten, Caers was zijn vervanger.   Vlaeymans zette even later de bal voor maar de doelman kon de bal nog net voor de aanstormende Van De Kerckhof in hoekschop duwen.  Halfweg de eerste helft was het dan toch raak voor Herentals.  Na een hoekschop kopte Caers over de doelman de openingstreffer binnen, 0-1.   De thuisploeg liet zich een eerste keer opmerken via een vrije trap die in het zijnet belandde.

Nog geen minuut later had Van Bouwel de 0-2 aan de voet na knap voorbereidend werk van Vlaeymans maar de bal werd nog van de lijn geveegd.   Uit het niets klom de thuisploeg op gelijke hoogte via een lage schuiver die wel mooi geplaatst was.  Herentals kon in de verdere eerste helft geen gaten meer vinden in de thuisdefensie en ging enigszins teleurstellend met een gelijke stand de pauze in.

Aan het begin van de tweede helft kwam Van Doninck in de ploeg ten nadele van De Swert.   Het spelpeil beterde niet, integendeel, het verwaterde letterlijk en figuurlijk, mede door de zware regenval.  Toch zijn het de bezoekers die, logischerwijs, het meeste initiatief nemen.  Caers werd  in stelling gebracht, kapte zich goed vrij maar kon de bal niet in doel punteren.  Kessel probeerde het nog eens met een stilstaande fase maar Dams kende geen enkel probleem om de poging onschadelijk te maken.

Van De Kerckhof kreeg na een uur ook een mooie kans om rood-wit terug op voorsprong te brengen maar de jarige Jeroen steekt de bal over doel.  Enkele minuten later klom VCH dan toch opnieuw op voorsprong.  Een voorzet belandde aan de tweede paal bij Caers die beheerst afwerkte, 1-2 met het tweede doelpunt voor Caers.   De thuisploeg was niet bij machte om terug te slagen en Herentals was erg onzuiver in het samenspel.  We spoelen dus meteen door naar minuut 80 waar er een strafschopfout op Van Leerdam werd begaan maar de scheidsrechter geeft balvoordeel waarbij Van De Kerckhof de bevrijdende 1-3 stand op het bord bracht.  Robin Marien moet in de slotminuten nog een bal van de lijn vegen maar de score wijzigde niet meer, 1-3.

VC Herentals deed dus wat het moest doen zonder veel franjes.  In de kwartfinales staat er een thuiswedstrijd tegen Puurs op het programma.  Spelers en technische staf kunnen nu genieten van een korte maar wel verdiende winteronderbreking. Hopelijk kan VC de positieve resultaten van 2013 ook doortrekken naar het nieuwe jaar.  Kurt & Wendy Van Leemput / Nnieuws.