Real Noorderwijk was 2x vrij geloot en moest woensdagavond (30/10/13) voor het eerst aan de bak. Tegenstander was het Flipper Maasmechelen, een 1ste provincialer, die in de vorige ronde en in het hol van de leeuw 3e klasser El Hikma Forest uitschakelde. Real deed er dus best aan de Limburgers niet te onderschatten. Het was even aarzelend aftasten wie deze nobele onbekende was en al snel werd duidelijk dat FMM heel gemotiveerd stond te voetballen. Ze waren in Maasmechelen vastbesloten een ticket te pakken voor de volgende uitdaging. De Real-boys moesten geduldig opbouwen om het gaatje te vinden en vonden dan meestal een uitstekende thuisgoalie op hun pad.

De foutenlast is bij beide ploegen hoog, Real kan hier eerst van profiteren en krijgt halfweg de 1e helft een 10m-trap cadeau, Putzeys mist en zo blijft het 0-0. Het is Cosemans die de ban breekt voor de Noorderwijkenaren : 0-1 en een verdiende voorsprong. Maar...natuurlijk mag je kansen krijgen zoveel je wil, enkel diegenen die erin gaan tellen... 3 minuten voor tijd verdubbelt Bob Putzeys de score : 0-2 en meteen de ruststand, want FMM kan zijn daarop volgende 10m-trap evenmin verzilveren.

De wedstrijd groeit in de 2e helft uit tot een echte cupmatch. Real vergeet vaak zijn voorsprong uit te diepen, er wordt soms te weinig collectief gedacht en zo mors je met de kansen. In de 24e minuut is het dan toch raak voor de thuisploeg : 1-2. Real staat dan al op 3 fouten, de nervositeit neemt toe... Vanvolcksom krijgt dan een lesje 'leren zwijgen' wanneer hij dubbel geel pakt na een overtreding en commentaar op de scheids. Die mannen in het rood, geel of zwart zijn altijd baas Sven...Resultaat : Maasmechelen flippert de bal voorbij doelman Sacchini en 2-2.

De spanning is letterlijk te snijden in de sporthal. Het zuiders temperament zorgt voor een temperatuurverhoging van enkele graden, beide ploegen staan met 5 fouten en de coach van FMM is de volgende die de pedalen verliest. Ook hij mag de zaal verlaten. Met alle commotie zouden we haast vergeten dat er nog gevoetbald wordt. Een snelle uitbraak van Real via Scheerens, gekruiste pas op Lagouireh en we staan nog een keer voor : 2-3. Lang kunnen de Berkemussen de voorsprong niet vasthouden, daar zijn de Flippers alweer om de bordjes in evenwicht te hangen : 3-3 en nog een dikke 8 minuten te gaan. Het aantal 10m-trappen kunnen we niet meer tellen, aan beide kanten worden er kwistig uitgedeeld. Sacchini redt ze allemaal, aan de andere kant kan enkel Lagouireh er eentje binnen trappen en zo Real Noorderwijk op 3-4 zetten.

FMM krijgt hierna nog 3 keer een 10m-trap, zelfs doelman Orlando waagt zijn kans. Sacchini houdt zijn netten schoon en bekroont zich hierdoor tot man van de match ! Real kreeg in totaal zeven 10-meters, slechts ééntje vond zijn weg tot tegen de netten...In de slotfase geeft Putzeys FMM de doodsteek : einduitslag 3-5. Met een tikkeltje meer grinta hadden we onszelf waarschijnlijk een iets makkelijkere avond bezorgd, de overwinning is echter binnen. Wordt het in de volgende ronde Chatelineau of Grâce-Hollogne ? Dat weten we over enkele dagen...

Real Noorderwijk speelde met Carlo Sacchini, Yannick Scheerens, Aziz Lagouireh, Sandro Bomboi, Issam Elouadi, Noureddine Soussi, Bob Putzeys, Brecht Cosemans, Nico Byloos, Sven Vanvolcksom en Davy Van Bael.
Doelpunten waren van : Brecht Cosemans (1), Aziz Lagouireh (2) en Bob Putzeys (2)