In een goed gevulde sporthal "Het Rooi" moest FT Antwerpen aantreden zonder 3 van zijn vele toppers, Hitou, Sababti en Daali, maar de overige kernspelers hebben getoond dat ze de fakkel kunnen overnemen.

'Bij de thuisploeg waren ze er nochtans niet gerust in, een maand geleden was FTA in de competitie thuis tegen datzelfde Noorderwijk door het oog van naald gekropen', zegt Eddy Lambaerts Real.

'Enkel efficiëntie bij de bezoekers had de nederlaag voorkomen. Antwerpen was gewaarschuwd en vooral uitstekend voorbereid. Coach Bachar was deze week dan wel met de nationale ploeg op pad maar hij was zijn eigen Futsal team niet vergeten. Real begon nochtans zeer goed aan de wedstrijd met het meeste balbezit en dit resulteerde in de 3' in een schot binnenkant paal van Ilias El Attabi.

De nul bleef evenwel op het bord en gaandeweg was het duidelijk dat de thuisploeg zeer realistisch en slim voetbalde en de geboden kansen ook deskundig afmaakte. Op minuut 6' was het een eerste keer prijs 1 - 0 via Zaaf; minuut 12 ex-Realspeler Kallid Moussaoui met een vrije trap, (2 – 0).

Verschillende pogingen van de blauwe formatie resulteerden in nul doelpunten mede dankzij een uitstekende thuisdoelman. FT Antwerpen bouwde rustig, op een deskundige wijze, verder aan hun voorsprong. 17'en 3 - 0 via Dilliën, assist Moussaoui na een mooi uitgespeelde kans; 17' 4 - 0 Dilliën en net voor de pauze; de vijf – nul, de tweede van Zaaf na alweer dom balverlies van een bezoeker. Match gespeeld natuurlijk, standhouden was nog het enige motto.

Tweede periode: zelfde spelbeeld. Een goed georganiseerde en zeer gedisciplineerd spelende thuisploeg tegen een "ploeg "Real – spelers die een zondagswandeling ten beste gave. 23' (6 - 0) Ettalaki; 26' (7 - 0) Zaaf na een mooie stifter. Pas na 28 gespeelde minuten was er de eerste goal voor Noorderwijk, 7 - 1 via Mo El Fashi met een penalty op hem zelf gemaakt.

Maar de thuisploeg ging gewoon door op hun kampioenen elan tegen zondagstopper Noorderwijk. 31' (8 - 1) Zouggaghi; 32' (9 - 1) Ettalaki en 38' (10 - 1) Zaaf na alweer een dom balverlies. Toch nog een tegenaanval in de 38' en de 10 - 2 via El Fashi na een schot van ver. In de laatste minuut ook de derde voor Mo El Fashi en de 10 – 3 eindstand op het bord. Ondertussen mist Zaaf nog een strafschop voor FTA en kregen zowel Bouri als El Fashi geel voor de ogen.

Doelman Mourad Talhaoui werd meermaals in de steek gelaten. Met wat een gevoel ging hij naar huis in zijn thuisstand, afgemaakt voor vrienden en kennissen. Real kreeg les in efficiëntie, realisme, ploeggeest....... Maar is die les aangekomen? De vele bezoekende clubverantwoordelijken moesten met rode kaken terug richting thuishaven. Plezant is anders.

Heel veel masseerwerk dan ook voor coach Yves Heremans voor een nieuwe topper volgende vrijdag tegen KK Malle-Beerse. Match rechtstreeks op tv en eentje die we voor geen geld van de wereld willen missen en willen verliezen.'

Volgende thuiswedstrijd

Op vrijdag 13 december is er opnieuw een VIP –Diner!
21u15 Real Noorderwijk – KK Malle-Beerse
Brasserie "De Mixx"