De laatste wedstrijd van het jaar vocht de HBBC-B ploeg uit in de 8e finales van de beker. 'Vroegen we al een tijdje achter een echte test, dan wisten we dat die vandaag met Geel, 2e in 1e provinciale, wel ging komen', zegt Raf Michiels pr van HBBC. 'In het begin had Geel duidelijk last van de ballen, de ringen, of een kater, want ze kregen geen bal door het net.

Bij ons ging dat allemaal net iets vlotter en ipv de 15 punten voorgift stonden er al snel 22 punten voorgift op het bord. Na een tijd kwam Geel wel in hun spel en na kwart 1 stond er een 31-23 op het bord. In kwart 2 zagen we de omgekeerde wereld, met goede defense en goed bewegend spel in aanval liepen we over de 1e provinciale, 22-12 deze kwart en een 53-35 ruststand, zouden we dit kunnen houden ?

Geel kwam pas laat uit de kleedkamer en begon op een ander niveau te spelen na de rust, veel strakkere defense in ieder geval, maar in aanval bleven ze moeite hebben. We konden zelf jammer genoeg maar 4 punten maken dit kwart.

Ook in kwart 4 liep het stroef voor ons in aanval, en met nog een 3-tal minuten te spelen kwam Geel dan ook voor het eerst op voorsprong. We nemen jullie even mee naar een verslag van 12 december 2015, toen tegen Geel C.

Quote: "Daan bracht ons met 2 dikke bommen terug op voorsprong... en hij was nog niet klaar met zijn show, met een zotte buzzerbeater knalde hij de 53-50 op het bord". Vanavond een vrij gelijkaardig scenario.

Franklin bracht met de 1e bom ons terug op 3 punten achterstand, daarna was het Johannes die zijn voorbeeld volgde en de bordjes gelijk zette. Geel had nog een aanval maar besloot niet te scoren.

Uiteindelijk was het, u kan het al raden, toch weer Daan die vanuit de hoek met een nog onbekende voetbeweging de verdediging uitschakelde en de 68-65 op het bord smeet. In de 0.4 seconden daarna gooide geel nog een bal zomaar buiten en de overwinning was dus voor ons.

Een toch wel onverwachte zege tegen een topploeg uit de provincie die ons nu al in de kwartfinale brengt van de beker! Bedankt aan aanwezige supporters!

Q1: 31-23 Q2: 22-12 (53-35) Q3: 4-11 (57-46) Q4: 11-19 (68-65).

Speelden voor HBBC:  Detlef Mostaert 7; Dries Lievens 7; Nils Gepts 4; Daan Sterckx 8; Johnbosco Onyema; Nathan Valckx; Steven Simons 2; Franklin Gilis 5; Johannes De Pelsemaeker 16; Niels Van Grieken 4.' Raf Michiels/ Nnieuws.