HYC Fintro heeft al een eerste stap gezet naar de finale voor de Beker van België ijshockey. In de eerste wedstrijd van 'Best of 3' versloeg het Chiefs Leuven thuis met 6-3.


Net als afgelopen zondag wist HYC de punten thuis te houden tegen de Chiefs, maar daar waar het zondag gebeurde na een spannende reeks penaltyshots, was nu het verschil in doelpunten groter.

In de eerste periode kwamen Chiefs op voorsprong, maar vrij snel kon HYC gelijk maken.  In de laatste seconden van de eerste periode sloeg Leuven nogmaals toe en kon zo met een klein verschil gaan rusten.

HYC vocht terug in de tweede periode en kon de druk omzetten in een doelpunt. Chiefs Leuven wist niet te scoren.

De derde periode was volledig voor HYC, Chiefs kon enkel aan verdedigen denken. Herentals bouwde een veilige voorsprong op van 3 doelpunten, waarna Leuven nog 1 keer kon tegenscoren. Het maakte voor HYC weinig verschil want het scoorde opnieuw en na 3 maal 20' speeltijd stond de 6-3 op het scorebord.

Periodestanden: 1-2, 1-0, 4-1

Volgende week dinsdag trekt HYC naar Leuven voor de tweede wedstrijd van de halve finale. Als HYC ook die wedstrijd wint, plaatst het zich voor de finale die begin 2012 wordt gespeeld.

Vrijdag trekt HYC naar Den Haag voor een wedstrijd in de North Sea Cup, wedstrijd begint om 20u. De thuiswedstrijd die voorzien was voor zondag wordt verplaatst naar een later te bepalen datum.

Meer info op www.hyc.be