Bob Peeters heeft zijn eerste overwinning beet als trainer van KVC Westerlo. De Kemphanen leken lange tijd op weg naar een nederlaag na een (onterechte) penaltygoal van Dequevy, maar Schuermans zette nog binnen de reguliere speeltijd orde op zaken. In de verlengingen lieten beide ploegen nog enkele topkansen liggen en dus moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen.  Westel nam uiteindelijk de maat van Antwerp: 5-4.

De man die vanavond de hoofdrol speelde, was scheidsrechter Laforge. De man in het geel wees een kwartier na de pauze naar de stip na een imaginaire fout van Van Langendonck op Limbombe, terwijl duidelijk bleek dat de doelman de bal zuiver uit de voeten van de flankaanvaller haalde. Dequevy trok er zich niets van aan en hij trapte de 0-1 tegen de touwen.

Antwerp ontsnapte daarna zelf aan een penalty na duidelijk hands van Colpaert, maar 10 minuten voor affluiten zette Schuermans de scheve situatie recht met een knappe plaatsbal. In de verlengingen lieten beide ploegen na om de winnende treffer te scoren en dus moesten penalty's uitsluitsel brengen. Hierin trokken de Kemphanen na een ware thriller aan het langste eind.

Doelman Van Langendonck was dé held van een lange Westelse nacht na het stoppen van de 14e strafschop.