Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Beker : Real Elmos Herentals - RSCA Futsal

'Zaterdag zal het feest zijn bij iedereen die van Real houdt. Feest omdat onze club zich kon plaatsen voor de finale van de Beker van België', zegt Eddy Lambaerts, erevoorzitter Real.  'En zo’n finale is uniek, voor clubs, spelers, scheidsrechters, supporters, voor iedereen.

We maakten het al eens mee, als debutant in eerste nationale waren we er in 2015 ook al eens bij, Real Noorderwijk was ook toen de underdog. Maar ze speelden wel een schitterende finale die pas in de laatste minuten werd beslecht. Volgens velen van onze supporters verloren we onverdiend van Halle-Gooik, het huidige Anderlecht.

Real is niet meer dat klein ploegje van acht jaar geleden en heeft onmiskenbaar mooie stappen gezet maar de tegenstrever is dat ook niet meer. De Brusselaars zijn ondertussen een Europese grootheid. Zo spelen ze begin mei de Final Four in Palma de Mallorca. ”De UEFA Futsal Champions League Finals”.

Maar ons team gelooft erin, alle kansen die je krijgt moet je nemen, hoe klein ook vertelt onze coach Yves Heremans. Zijn ploeg is er klaar voor, de laatste weken gingen de prestaties crescendo met verschillende hoogtepunten. Zoals die fenomenale halve finale thuis tegen Standard. Een vol huis met veel doelpunten en een fantastische sfeer, de grote overwinning ook tegen FT Antwerpen.

Toppers Fashi en Dahmani die net op tijd in vorm zijn, keeper Talhaoui die de ultieme kans krijgt om nog eens te bewijzen welke topper hij is en blijft, de buitenlanders Nacho en Sviercoski die vaker hun nut bewijzen, youngster en lokale held Kobe Vrancken die al enkele weken op hoog niveau speelt en scoort.

En dan is er die andere jonge gast Bilal Bouri die aan een indrukwekkend seizoen bezig is. Zijn broer Ali is geel geschorst en Sababti keert terug uit kwetsuur.
Hoeveel kans maken onze Herentalse toppers? Wie zal het zeggen, maar we kennen allemaal het David en Goliath verhaal. Niet de sterkste wint altijd.

Maar feesten zullen we, fier als we zijn dat we in die finale staan. Slechts twee clubs kunnen dat zeggen in 2023 en wij zijn er daar één van.'

Deel dit artikel