Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Beker : SL16 Futsal de Liége - Real Elmos 6-4 : 'Herpakken is de boodschap'

Real

De Elmos boys trokken woensdag voor de Beker van België naar de Académie Robert Louis-Dreyfus, eigendom van Standard Luik en thuishaven van SL16 Futsal Royal Standard de Liège. Sinds dit seizoenspele n ze in 2e nationale.  En na ons bezoek kunnen we gerust beamen, dat is op dit moment misschien wel de mooiste plek in België om naar het Futsal te kijken. 

De thuisploeg zorgde letterlijk en figuurlijk voor vuur in de tribune en op het veld. Een opvallende aanwezige was Fergal Harkin, sportief directeur van Standard de Liège, die deze topper mocht op gang trappen.

Beide partijen zorgden voor intensiteit en veel inzet in een knappe wedstrijd. Soufian El Attar zorgde snel voor een voorsprong voor de Rouches. Maar Herentals kwam met een strak schot in de winkelhaak van Ignacio Caballero op gelijke hoogte. De blauwen uit Herentals waren overtuigend baas maar verdedigden nogal slap en Messaoudi maakte er 2-1 van op assist van El Attar. Opnieuw was het de Spanjaard Nacho Caballero die bordjes gelijk zette (2 – 2).  Dit leek de ruststand te worden maar dribbelkont El Attar zette de mooie sporthal in vuur en vlam net voor de pauze, 3 – 2 voor de Luikenaars.

Standard kwam offensief uit de kleedkamer met een vliegende doelman maar bezoekende spits El Fashi zorgde op de tegenaanval voor de gelijkmaker 3 – 3. Het blijft razend spannend en bij de thuisploeg trekken ze hun voetje niet terug. Herentals gaat vol op zoek naar de overwinning echter is het de thuisploeg die opnieuw op voorsprong komt, Ghoulbzouri voor de 4 – 3 en Standard loopt zelfs uit tot 5 – 3 via Boutgmi.

Bij Herentals is Nacho Caballero is de uitblinker en met zijn derde van de avond wordt het 5 – 4. Uitspelen lijkt de boodschap en thuis afmaken maar de bezoekers gaan vol op zoek naar de gelijkmaker en spelen met vliegende doelman Dahmani. Maar in de laatste seconde op tegenaanval en alsnog 6 – 4 via Messaoudi.

Gevleide zege en de Luikenaars met een half beentje in de finale. 

Over 14 dagen, op 22 februari wordt de terugwedstrijd gespeeld in de Topsport Vlaanderen Arena in Herentals, dat wordt een lastig avondje.

Vrijdag moeten onze Herentalse Futsal spelers naar Bilzen, de laatste in de rangschikking. Maar bij Bilzen knokken ze voor elk puntje om in 1e te blijven en ze pakten recent nog hun eerste overwinning van het seizoen. En bij onze Real boys loopt alles toch wel wat moeilijker, al vier wedstrijden niet meer gewonnen, van 23 december vorig jaar, tegen …. Bilzen is het geleden.' Jos Willems / NNieuws.

Agenda :

ZVC Pibo Bilzen - Real Elmos | 10/2/2023 | 21u15 

Real Elmos - La Squadra Mouscron | 17/2/2023 | 21u30

 

Real

Deel dit artikel